Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Se alla SIF:s matcher i Elitettan hos oss

Här är ännu en rolig nyhet i vår satsning på livesänd sport:
Vi sänder alla Sandvikens IF:s matcher i Elitettan när den drar i gång.
– Vi satsar stort på vår lokala fotboll och snart är det dags för livesändningar, hoppas vi. Sedan tidigare har vi rättigheterna till herrlagen i Ettan, med både Gefle IF och Sandvikens IF. Därför är det väldigt roligt att vi nu också kan erbjuda livesändningar av damfotboll på hög nivå, säger Katarina Ekspong, chefredaktör för Gefle Dagblad.

Tidigare i år meddelade NTM och Bonnier News, som GD är en del av, att de inlett ett samarbete kring livesänd sport och då meddelades att koncernerna förvärvat sändningsrättigheten för samtliga matcher i fotbollsligan Ettan för de kommande tre åren.

En rättighet som gör att våra läsare kan se alla (!) herrmatcher med GIF och SIF, när säsongen väl drar i gång.

Nästa steg i vår satsning på livesänd sport blir att vi nu förvärvat sändningsrättigheten för Elitettan, för de kommande två säsongerna med option för en tredje säsong.

Det innebär att vi kommer att visa alla matcher med SIF:s damer som är nykomlingar i den näst högsta serien.

Så när fotbollen kommer i gång igen så kommer GD:s läsare att kunna se alla matcher med våra tre bästa fotbollslag, plus att vi kommer att sända en del från divisionerna under dessa.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda så mycket livesänd lokal sport till våra prenumeranter, säger Katarina Ekspong.

Mattias Wallström, ansvarig för livesportprojektet för Bonnier News del och affärsutvecklingsansvarig för sporten på Mittmedia:

– Vår satsning är långsiktig och bygger strategiskt på att vi förvärvar rättigheten för starka ligor i Sverige, som berör både lokalt och nationellt. Där passar Elitettan in perfekt och det är en serie som vi sänt tidigare och som vi vet har ett växande intresse för varje år. Samtliga matcher i Elitettan kommer att sändas på en gemensam plattform, som släpps inom kort, där det kommer att gå att se massor av livesport så fort säsongerna kan starta i och med Coronaviruset.

– Nu fortsätter vi utvecklingsresan och ger en bred andel av svenska folket möjligheten att stifta bekantskap med massor av starka profiler i en högintressant liga, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare EFD.

– Det är med oerhört stor glädje som vi ser på det kommande samarbetet. Vi har hela tiden hävdat att svensk damelitfotboll står sig väldigt stark. Att trots dessa osäkra tider kunna starta ett långsiktigt samarbete med Bonnier News och NTM känns mycket positivt och inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.