Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glänsande glidare i nystartad klubb

GÄVLE
Sandvikens senaste motorklubb gästade Gävle på söndagskvällen. Det blev ett besök i Boulongerskogen där det fikades.

- Klubben är så pass ny att det handlar om dagar sedan den bildades, berättar Leif Pettersson, 42-årig entusiast från Kungsgården. Vi har inte ens hunnit med att ordna något medlemsregister.
Det handlar om killar och tjejer som gillar amerikanare. Åldern spelar ingen större roll då det finns pensionärer som är med och glider omkring på vägarna.
- Själv har jag knappt fått köra än, skrattar Leif. Det får min dotter göra eftersom hon övningskör för körkort.
26 bilar kom till träffen i Gävle. De flesta från 60- och 70-talet. Leif har själv en Mercury från 1971. En tvådörrars som han är mycket stolt över.
- Det finns faktiskt inte så många tvådörrars, säger han. Däremot finns det många cabbar av den här årsmodellen.

Inget festgäng
Meningen med klubben, som har blivit döpt till Ghosttown cruisers, är att medlemmarna ska åka ut och besöka olika platser för att fika och snacka.
- Det här är absolut inte något festgäng, säger Leif. Vi tycker bara om att åka bil och nu ska vi göra det under ordnade former.
Hittills har cruisingturerna lockat bilägare från hela Gästrikland.
- Vi kör på söndagarna och det är en i gänget som har ansvaret varje gång, förklarar Leif. Han ordnar resmål och platser där vi kan ställa upp bilarna. Vi vill gärna ha uppsikt över våra bilar eftersom de är dyrgripar för oss.
Samlingsplats är parkeringen vid Barrsätragatan i Sandviken. Men när det drar ihop sig till större träffar tänker klubben utnyttja parkeringarna vid Sandvik som i regel står tomma under helgerna.
-Vi ska också försöka få igång ett samarbete med Hot-Rod-klubben i Sandviken, menar Leif Pettersson. Den är mycket livaktig och gemensamt skulle vi bli ett stort gäng.
JÖRGEN LARSSON