Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glödhet är ordet...

/

Brynäs åter upp på slutspelsplats efter en säker och stabil lag- och arbetsinsats. 3-1 mot redan kvalklara Södertälje Sport - och tredje raka trepoängaren inkasserades.

Annons

En direkt avgörande match i kampen om en play offbiljett stundar närmast på lördag i Läkerol Arena mot Djurgården, som föll på Hovet mot serieledande Färjestad med 3-4.
Garanterat en fullsatt arena med över 8.000 åskådare - och en härlig lördagsstämning är att vänta i Gävle-borgen.

Daniel Widing prickade åter in två nya mål, är uppe i totalt 22 och har på de tre senaste matcherna gjort sju poäng. Glödhet är ordet...
Det kom 6.325 mot SSK, en godkänd publiksiffra, och alla på läktarplats hade så väl unnat den på nytt storspelande Anders Lindbäck att hålla nollan för första gången i vinter.

sprack tyvärr efter 17.40 i slutperioden.
En förlorad tekning i försvarszon, backskott och styrning förbi mål-Limpan och "Kringlorna" hade spräckt sin målnolla som var på väg mot tredje raka matchen utan nätkänning.
Linus Videll styrde in pucken förbi Lindbäck, som inget kunde göra - men ack så snopet för honom när han gjort så bra ifrån sig och stoppat alla puckar fram till dess.
Anders fick mota 19 skott och släppte således bara in ett.
Lindbäck var återigen otroligt stabil och säker i sitt agerande och framstår för tillf'ället för mej som förstekeeper i Brynäs.
Limpan har kommit med stormsteg på slutet, spelar lugnt, är stark och aggressiv runt sin målbur. Imponerar helt enkelt i hela sitt spel.

det viktiga första målet efter 11.45 och det var inte direkt oväntat glödhete Daniel Widing som visade vägen.
Widing drev in i anfallszon efter att ha serverats pucken av Dackell, sköt, målvakten Henrik Karlsson räddade men tappade till slut ändå in det inte allt för hårda skottet och pucken rann sakta över mållinjen.
Det var Daniels 21:a målskott i vinter och det skulle även bli ett 22:a, när han fem minuter från slutet stensäkert pricksköt en straff förbi SSK-keepern, efter att denne kastat klubban som fällde Dixon. Widings poängskörd på de tre senaste matcherna är smått imponerande sju.  Glödhet är onekligen ordet!
2-0 dessförinnan efter 9.10 i mittperioden var ett typiskt viljemål av Mads Hansen, norrmannens 12:e fullträff för säsongen, efter skott först av Sebastian Lauritzen. Pucken skulle bara in.
Hela brynäslaget visade förresten upp en enorm arbetsvilja, matchen skulle bara vinnas och tre viktiga poäng bärgas - det var liksom inget snack om saken.

Niklas Czarnecki talade på presskonferensen efteråt om att hans grabbar rent av visat upp lite väl mycket vilja, som gjorde att positionsspelet blev lidande.
Helt enkelt att de inte låg riktigt rätt på banan alla gånger - men ändå tyckte jag nog att försvarsspelet var hur glasklart säkert som helst och att det viktiga styrspelet högre upp på isytan klaffade i det närmaste hundraprocentigt.
Bättre kan det knappast bli - och även om Täljeiternas anfallsattacker inte alls var ofarliga, så verkade det hela tiden som brynäsarna fullständigt hade läget under kontroll.
Mycket imponerande, måste jag säga.
Brynäs har helt enkelt hittat tillbaka till höstens förträffliga och trygga försvarsspel. När dessutom målvakten är säkerheten själv i match efter match, kan det här mycket väl leda till ett efterlängtat slutspel.
Men som sagt: Avgörandet sker med all säkerhet på lördag mot Djurgården.
Dackell och kompani, med högkaratigt självförtroende just nu, står inför en oerhörd spännande, inspirerande och stimulerande uppgift. 

Noterade även tränare-Czarneckis förnämliga coaching i slutperioden. Inte första gången det sker denna säsong. Niklas är på väg att föra Brynäs till slutspel under sin debutsäsong. I så fall en prestation i sig, med tanke på den tunna och föga namnkunniga trupp som årets Brynäsupplaga innehåller. Bevis nog, att med vilja och stark lagmoral kommer man långt.

inte bara de viktiga tekningarna med 33-29 utan även skottstatistiken med 33-19 och tre mål slank in - men denna gång blev det ingen utdelning i power play på fyra försök.
Detta till trots så tycker jag att det såg bra ut, spelet i numerärt överläge. Det kan inte bli pp-mål alla gånger i matcherna och box play-agerandet på enda utvisningen lämnade inget övrigt att önska.
SSK skapade ingenting alls under Hansens oturliga tvåminutershakning, där domaren helt enkelt stod i vägen och blockerade vägen för norrmannens framfart kring sargen bakom egna kassen. Kan tycka att huvuddomare Morgan Johansson i en liknande situation borde kunna visa lite bättre spelförståelse och avstå utvisning. Men man är trots allt ansvarig för sin klubba, så Ljungby-Morgan följde bara sin regelbok.
Trepoängaren till trots så är avståndet till Rögle fortfarande "bara" åtta poäng. Detta genom att ängelholmarna grep sista halmstrået och tvålade till Modo med hela 6-2.
3-0- och 40-målen behövde båda videokollas innan de godkändes och för tredje gången i vinter är videobedömningen på Rögles sida.
Modo däremot hade inte samma lycka med sig, när en tredje videokoll för kvällen genomfördes med underkänt mål vid ställningen 5-2 och ångermanlänningarna var lite på gång.

bara tre poäng att gå på till Rögle - och lever verkligen farligt. Ö-viksbefolkningen är i fullständigt uppror över sina favoriters dekadans.
Unge målvakten Niklas Svedberg hade plockats hem från allsvenska Huddinge - men lika lite som sina två föregångare Zajkowski och Morrison övertygade han.
Det kan bli Ö-vikslagets fall.
Modo kan komma att hamna i kvalserien tack vare att de helt enkelt saknar en högklassig elitmålvakt.
Modos målvaktskris liknar Brynäs från fjolåret med duon Korhonen/Sperrle, innan unge Markström kom in i handlingen och räddade laget kvar.
Den 51:a omgångens mest sensationella resultat var Timrås 8-0-seger hemma mot Skellefteå.
Tala om utklassning.
Västerbottningarnas stora fall gör att de på allvar är indragna i kampen om att gå till slutspel.
Det skiljer i nuläget bara en pinne till åttan Brynäs, men räddningsplankan blir säkert oerhört bortasvaga Rögle, med 16 raka matcher utan seger, som ska gästa Skellefteå Kraft Arena på lördag.
Den matchen vinner SAIK:arna och håller undan för Brynäs och Djurgården.
n...

Mer läsning

Annons