Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gnagare gjorde upp på Silvanum

GÄVLE56 utställare tävlade med över 100 gnagare av olika slag under lördagens musutställning på Skogsmuseet Silvanum.

Frida och Erika Holmberg hade åkt från Kista i Stockholm för att tävla med den vita musen Wilhelmina i två olika klasser.
- Hon är fin men lite överviktig. Vi har försökt få henne att banta innan tävlingen, säger mattarnas mamma Eva Holmberg.

Tre olika klasser
Djuren tävlar i tre olika klasser. I Standardklassen tittar domarna på utseende och temperament, i Pet Class bedöms gnagarnas kvaliteter som sällskapsdjur och Teckningsklassen är en ren skönhetstävling. Degun Puff tävlade i Pet Class. En degu är sydamerikansk gnagare, egentligen en korsning mellan en chinchilla och ett marsvin, och påminner om en liten ekorre. Tack vare matte Ella Löfqvists uppfostran har Puff blivit så pass tam att han kan vara med att tävla.
Therese Arnqvist fungerade som domare i Pet Class under gårdagens tävling. Till sin hjälp i bedömningen hade hon, förutom sekreteraren Jennifer St John, även chichuchun Zelda som sniffade på tävlingsdeltagarna.
ERIK WIKSTRÖM