Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godis och tomtar populärt på Dal-Brita

SANDVIKENÅrets Dal-Britamässa avslutades på söndagen i Folkets hus i Sandviken.

Ett stort antal utställare och framför allt många besökare gjorde årets mässa till en av de bättre under de 13 år den arrangerats.
- Det är andra året som vi är med, berättade Anette Söderhäll och visade upp de klassiska tomtarna från Älvkarleö bruk. Det var så pass trevligt i fjol att vi valde att vara med i år också, sa hon.
Tomtarna såldes till höger och vänster.
- Ja, det har varit en bra åtgång, sa Anette Söderhäll. Tomtarna brukar faktiskt ta slut före jul så det gäller att passa på.

Utbildad dockmakare
Jorunn J Nygaard från Sandviken visade handgjorda dockor.
- Jag är fascinerad av dockor, sa Jorunn. Men vi gördockkläder också .
Jorunn har bland annat gått konst- och hantverkslinjen i Storvik och sedan fortsatt utbildningen för att bli dockmakare.
Sammanlagt fanns 87 utställare med på mässan. Allt från hemkokt hälsingesåpa, stickade ullvantar, hemlagat godis till information av brottsförebyggande rådet.
Här fanns även rådgivning och konsultation i familje- och arvsrättsliga frågor.
Inger Wallenberg från Älvkarleby sålde egentillverkat godis som hade strykande åtgång. Bland annat pizzaliknande godisplattor.
- Det är torkade frukter som ligger på vit chokladbotten, berättade Inger medan hon servade kunderna.

JÖRGEN LARSSON