Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen – Hedblom klarade cutten

Det tog fyra tävlingar innan han klarade det.
Men nu är barriären bruten, Peter Hedblom klarade cutten i Qatar och får spela vidare i dag.
– Skönt att jag kunde spela bra när det behövdes, säger Gävlegolfaren.

Annons

Förhållandena var sämsta tänkbara, med kraftig blåst och sand i luften som yrde kring spelarna på banan i Doha. Fredagens rond fick avbrytas när bollarna inte längre låg stilla på greenerna och Peter Hedblom hade då spelat nio hål.

Han avslutade ronden på lördagen och tack vare två birdies på slutet landade han på -1, vilket innebär tre slags marginal till kvalgränsen och en delad 34:e plats.

Det innebär att han för första gången sedan skadecomebacken får spela hela tävlingen. Men i stället för två dagars spel blir det bara en avslutande runda eftersom tävlingen kortats ner till 54 hål på grund av avbrottet.

– Lite synd, jag hade behövt ett varv till för att kunna komma riktigt högt, men det är bara att gilla läget, säger Hedblom.

– Jag tycker att jag spelat hyggligt på rangen och på träning, men jag har haft svårt att få ut det på banan tidigare. Nu spelade jag riktigt bra.

• Hur mycket betyder det att du nu klarade cutten?

– Otroligt skönt förstås. Jag har sagt hela tiden att jag behöver få tid på mig, jag har ändå varit borta i tio månader, men nånstans sätter det sig mentalt till slut. Och det är skönt att slippa fundera på det under veckan som kommer.

Peter Hanson är bäste svensk på -6, två slag bakom ledaren Paul Lawrie från Skottland.

Mer läsning

Annons