Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axel- skadan oroar Peter

Högeraxeln vill fortfarande inte bli bra.
Nu lutar det åt att Peter Hedbloms comeback dröjer till nästa år.
– Det är klart att man blir lite orolig, säger han.

Annons

Den vänstra axeln, som opererades för två och en halv månad sedan, är på god väg att bli helt bra.

Det är den högra, som opererades en månad tidigare, som fortfarande stör Peter Hedblom.

– Tyvärr går det lite åt fel håll. Det är klart att allt känns bättre än för en och en halv månad sedan, jag känner av det mindre när jag göra vanliga saker. Men högeraxeln har blivit stel i ytterlägen, när jag böjer den uppåt och bakåt. När jag försöker gå förbi gränsen gör det något grönjävligt ont, säger den 41-årige Europatourspelaren.

Vi har tidigare berättat att Hedblom gör stretchövningar för att få upp rörligheten. Dock inte för mycket, eftersom det var just en överrörlighet i axlarna som troligen orsakade problemen från första början.

Han hade hoppats kunna slå 50–60-metersslag redan nu, för att sedan börja slå riktiga slag i början av september. Det är dock inte att tänka på.

Den 22 augusti ska han på ett första återbesök hos läkaren Björn Engström i Stockholm. Vad som kommer ut av det mötet vet inte Hedblom.

– Det känns lite tråkigt, och det är klart att man blir lite orolig. Min dröm var att spela någon tävling i slutet av november, men nu kanske jag får inrikta mig på januari.

– Jag kan inte gå tillbaka och ha ont igen. Eller, i januari måste jag ju.

• Så om axeln inte blir bra fortsätter du i alla fall?

– Ja, det gör jag.

Mer läsning

Annons