Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en chans kvarefter usel puttning

Toppspel fram till greenerna – men pinsam puttning.
Peter Hedblom missade cutten i Singapore och har nu bara en chans kvar att rädda Europatourkortet.
– Jag funderar på att ha två putters i bagen i Hongkong, avslöjar han.

Annons

Två putters i bagen har han aldrig haft förut.

Men extrema omständigheter kräver extrema lösningar.

Peter Hedblom behövde gissningsvis ett topp åtta-resultat i penningstinna Singapore Open för att säkra nytt Europatourkort, men han har spelat färdigt efter två rundor. Den första på par följdes upp av fem över par i går – och Hedblom var mycket besviken och frustrerad.

– Jag var på tårna och fokuserad och hade en bra känsla. Och jag spelade riktigt bra från tee och gav mig många, många lägen. Men missade och missade. Puttningen var pinsamt dålig, säger Hedblom.

Han treputtade vid två tillfällen och – för andra gången den här säsongen – svarade han för den generande bedriften med en fyrputt på ett korthål.

– Jag slog första putten 1,8 meter förbi, den andra blev en meter för lång, och så missade jag den också, suckar Hedblom, som hade 37 puttar på varvet.

Puttningen är något Hedblom har jobbat väldigt hårt med under året, sedan han fått hjälp av norske puttningsprofessorn – jo, han har doktorerat i ämnet – Jon Karlsen. Samme Jon som med sin specialla putträning fått Peter Hanson att bli en golfare i absolut världsklass.

Norrmannen fanns även på plats i Singapore, men det hjälpte alltså inte.

– Jag har jobbat stenhårt med Jon hela året, och så känns det som man inte har blivit ett dugg bättre. Det är det som är jobbigt, säger Hedblom.

Hongkong Open, som avslutar årets Europatour, har betydligt mindre prispengar än Singapore Open. Därför måste Peter Hedblom troligen bli topp tre för att klättra upp bland de 115 i penningligan som får nytt Europatourkort.

Och två putters i bagen kan alltså vara en lösning. En bröstputter, som han vanligen kör med och i så fall skulle använda bara för de korta puttarna. Och en standardvariant för de långa puttarna.

– Jag är i valet och kvalet. Men något måste jag göra känns det som. I så fall tar jag troligen bort järntrean ur bagen, säger Hedblom, som tränar i Singapore i dag innan han åker till Hongkong.

Mer läsning

Annons