Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle räckte inte – åkte ner i ettan

Högbo avancerade till 10:e plats och Gävle hamnade på 14:e, strax under nedflyttningsstrecket.
Därmed byter Gävle plats i golfens elitserie med sina kvinnliga kollegor, som på Frösön efter stor dramatik avancerade till spel om nästa års lag-SM.

Annons

Även i Barsebäck såg det länge ut att bli särspel. Vasatorps herrar, som legat i täten från första dagen, darrade betänkligt under lördagens singlar och passerades ett tag av hemmaspelarna från Barsebäck. Men Vasatorp ryckte upp sig och vann sitt premiärguld med två slags marginal.

Barsebäcks damer fortsätter att lägga SM-guld på hög och hade ett försprång till tvåan Delsjö på inte mindre än 34 slag!

För Högbo blev det en behaglig lördag och avståndet ned till nedflyttningsstrecket skrevs slutligen till 23 slag. Där var det just grannklubben Gävle som parkerade.

Bäst i Högbos kvartett den här dagen var Kalle Andersson, som gick på banans par. Endast fyra spelare lyckades gå under den noteringen. Daniel Jennevret var som vanligt stabil och laget kompletterades på lördagen av Erik Oja och Linus Lilliedahl.

Jennevret, som spelat samtliga sex ronder under de fyra SM-dagarna, får med sina insatser i främst lagbollarna betyget som den främste av Högbos spelare.

I Gävles lag spelade även Marcus Norgren och Fredrik Eriksson allt. Laget räckte dock inte till den här gången utan får ta nya tag i division ett nästa år.

Barsebäck kommer att bli spelplats för lag-SM även 2012. Mycket tyder på att klubben, som åtminstone fram till 2018 förlorat kampen om Nordea Masters till Bro Hof, permanentas som SM-arena. Med två tuffa 18-hålsslingor sätts spelarna på tuffa prov, inte minst när det blåser och regnar, som det gjort under de här dagarna.

Mer läsning

Annons