Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävledamer på väg mot elitserien – leder med åtta

Gävle leder med åtta slag före Leksand i striden om att ta en plats i golfens elitserie för damer. Högbo på tredje plats är ytterligare tio slag efter.

Annons

Division 1-golfen på gamla banan i Gävle blev med andra ord en bra helg för de två gästrikeklubbarna Gävle och Högbo. När det i går handlade om singelspel tog klubbarna de två främsta placeringarna. För Gävles del innebar det att man passerade Leksand, för Högbo att Östersund-Frösön förpassades till fjärde plats.

Båda klubbarna har en bra blandning av rutinerat och ungt: två seniorer och två juniorer i respektive lag.

Christina Petersson gick i spetsen för Gävle med stabilt spel och en 75-rond, medan Kristina Skoglund-Hansson var bäst i Högbo med 77. Hon gjorde för övrigt en spektakulär eagle genom att sänka andraslaget på ett par-fyra-hål från cirka 130 meter.

Hemmaklubbarna var inte bara överlägsna i singelspelet över 18 hål utan också jämna. De åtta tjejerna gick på resultat mellan 75 och 82 slag, vilket innebar att alla placerade sig bland de tolv främsta.

Förutom Christina Petersson bör 17-åriga Tove Barrögårds insats med 77 slag applåderas i hemmalaget.

Högbos sistaårssenior Johanna Rosén, som på grund av studier inte haft möjlighet att träna som tidigare, råkade utför ett smärre haveri på nionde hålet. Där slog hon i vatten med sitt andraslag, droppade och slog i vatten på nytt, droppade och treputtade. Det gav fem slag över hålets par. Ändå fullföljde Johanna – som tyvärr inte kan medverka på grund av examen från sina studier i England när andra omgången spelas på Frösön om några veckor – på ett bra sätt med totalt 82 slag.

I herrarnas division två avancerade Hofors ett par placeringar upp till femte plats. Tyvärr skiljer det alltför mycket, 25 slag, upp till ledande Skellefteå för att Hofors ska kunna klara ett eventuellt avancemang till en högre division.

Bästa singelresultatet på söndagen i Hofors lag gjorde Niklas Sjöberg med 77 slag.

Älvkarleby, som har hemmabana vid nästa seriemöte i division tre, lyckades inte klättra i sammandraget. Tvärtom. Laget åkte ner en placering till sjunde plats bland de tio klubbarna. En applåd dock till unge Felix Holmgren, som var bäst i Älvkarlebys lag med 77 slag på söndagen.

Mer läsning

Annons