Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt startfält i Abu Dhabi

I dag drar Europatouren i gång på allvar. Abu Dhabi Golf Championship innehåller stjärnor som Rory McIlroy, Tiger Woods och världsettan Luke Donald – och en laddad Peter Hedblom.

Annons

Det är arabvärlden som gäller de kommande tre veckorna för världseliten. Först i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, där arrangörerna kan skryta med att ha sitt starkaste startfält någonsin. Mer än tre fjärdedelar, eller 97 av 129 deltagare, har vunnit minst en gång på Europatouren. Tolv av spelarna har dessutom vunnit en eller flera majors.

– Det är jäkligt inspirerande, säger Gävles hopp Peter Hedblom, som gör sin tredje tävling efter det långa skadeuppehållet.

– Dessutom är banan riktigt tuff, det är nästan som att spela US Open med otroligt tjocka ruffer och smalt från tee. Det gäller att sätta bollen i spel på utslagen. Men jag gillar det och brukar spela bra på såna banor.

Störst intresse på förhand riktas givetvis mot Tiger Woods, som i början av december bröt sin två år långa vinstfria svit och som gör sin första start i Abu Dhabi. Han är rankad 25:a i världen numera, men på god väg uppåt igen efter att ha varit utanför topp 50 ett tag.

– Jag tror att han kommer att vara med och slåss om det. Vi kommer att få se en helt ny Tiger i år, det är jag helt hundra på, säger Hedblom, som själv rasat till 716:e plats på rankingen.

Fast om han måste sätta en slant på vem som höjer bucklan på söndag väljer han Martin Kaymer. Tysken har ett sanslöst facit de senaste fyra åren i Abu Dhabi: Seger 2008, 2010 och 2011 och en andraplats 2009.

För egen del vill Hedblom – som varit fyra som bäst i tävlingen – gärna klara cutten för första gången efter comebacken.

– Det skulle vara skönt att få det ur världen, men samtidigt måste jag acceptera att det tar tid och inte börja kräva bra resultat än. Jag får inte stressa.

Mer läsning

Annons