Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom får kämpaför att klara cutten

Peter Hedblom fick en jobbig start på den stjärnspäckade tävlingen i Abu Dhabi.
Efter tre slag över par och en 89:e plats tvingade han sig själv till fyra timmars träning direkt efter rundan.

Annons

Som Hedblom berättade inför veckans Europatourtävling är banan tuff – smal med tjocka ruffar – och det gäller att sätta utslagen på fairway.

Gävlegolfaren prickade blott fyra under hela den första rundan.

Ändå hade han radat upp tio raka par innan han skulle slå ett enkelt inspel från 90 meter på hans elfte hål, ett par 5. Det slaget blev dock 20 meter kort och Hedblom fick se bollen dyka ner i en bunker.

– En otroligt dålig bogey. Jag glömde att slå till bollen, säger han.

– Och efter det spelade jag dåligt och fick jobba hela vägen in.

Det blev två ytterligare bogeys, på 16:e och 18:e hålet, så nu behövs en bra andrarunda för att klara cutten – troligen ett eller ett par slag under par.

Efter de första 18 hålen körde han ett extra hårt och långt träningspass. Både på rangen, i gymmet och på puttinggreenen där han under veckan tagit hjälp av norske puttningsprofessorn Jon Karlsen (jo, han har faktiskt doktorerat i ämnet).

• Brukar du träna efter en tävlingsrunda?

– Ja, det brukar bli två, tre timmar. Fast det är lite beroende på hur det har gått, om det har gått jättebra är det ju inte så stor mening. Men hur det än har gått blir det åtminstone en timme eftersom man vill slå av sig lite.

Den här gången kanske extraträningen gav resultat.

– Det kändes grymt bra på rangen. Nu gäller det bara att jag tar med mig det ut till banan.

Svenske stjärnan Robert Karlsson och världstrean Rory McIlroy bemästrade den svårspelade banan bäst och leder på fem slag under par. Bland övriga stjärnor konstaterar vi att Tiger Woods ligger nia, tre slag bakom.

Däremot gick det inte något vidare för den spelare som Peter Hedblom tippade som slutsegrare. Tysken Martin Kaymer – som de senaste fyra åren blivit etta, tvåa, etta, etta i tävlingen – inledde med en dubbelbogey på sitt första hål och ligger hela fem slag över par. Henrik Stenson som är tillbaka efter ett två månader långt uppehåll gick på åtta över par.

Mer läsning

Annons