Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom hade inte järnkoll

Peter Hedblom lyckades inte knyta ihop säcken under den sista dagens spel i Dubai Desert Classic. Fem slag över par gjorde att han sjönk som ett sänke i resultatlistan till en delad 57:e plats.

– Tyvärr hade jag lite för dåliga järnslag och puttar idag, men totalt sett är jag nöjd ändå, säger Gävlegolfaren.

Annons

För andra veckan i rad lyckades Peter Hedblom klara kvalgränsen. Men till skillnad mot förra helgen, då sista dagens spel ställdes in på grund av dåligt väder, fick Europatourspelarna gå alla fyra varven i Dubai.

– Med tanke på min 68-runda i lördags var det synd att jag behövde spela en dag till, skrattar Hedblom. Nej, men allvarligt så känns det riktigt bra nu. Jag har inte ont i axlarna och jag slår säkert tio meter längre med drivern nu än innan operationen.

Att en delad 24:e plats förbyttes till en mindre smickrande 57:e under den sista dagen var förstås inte så upplyftande. Men Peter Hedblom berättar ändå om en lyckad tävling.

– Och kul var det också. Det var en massa svenskar som bor här nere i Dubai som var ute och tittade och följde min boll. Så det var hejarop och svenska flaggor, en del av dem har jag lärt känna också.

• Varför klarade du inte att hålla ihop spelet sista dagen?

– Jag fortsatte att slå ut bra från tee, men järnslagen var för dåliga. Jag träffade bara nio greener på hela rundan och sedan puttade jag lite för ojämnt också. Man ska inte skylla ifrån sig, men det var en väldigt svår vind och då måste man ta till en annan typ av slag som jag inte riktigt har i ryggmärgen ännu.

– Man måste ha exakt kontroll och ibland ta använda sig av en reservsving och den har jag inte just nu.

Peter Hedblom, som gjort jämna och fina rundor fram till i går (70, 71 och 68 tre första dagarna), avslutade med fem över på slutvarvet efter två birdies, fem bogeys och även en dubbelbogey. Totalt blev det två under banans par efter fyra dagar.

– Nu åker jag hem till Gävle och lägger undan klubborna under veckan och kör enbart fysträning. Sedan kommer att jag slå inomhus uppe på Kungsbäck under några dagar innan jag åker till Orlando i USA och träffar min tränare och kör hårt med honom.

– Det är lite synd att det är fyra veckors uppehåll nu när jag hittat glädjen och det går så här pass bra. Men det är bara att göra det bästa av situationen, avslutar Peter Hedblom.

Mer läsning

Annons