Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom i bra form

Den nyfunna formen håller i sig för Peter Hedblom.
Han ligger delad åtta inför dagens avslutning av BMW PGA Championship.
– I dag spelade jag min bästa golf hittills, men det var jäkligt svårt där ute, säger Hedblom.

Annons

Många hade problem med vindarna på Wentworth, inte minst James Morrison som hade en tvåslagsledning inför tredje rundan av PGA Championship, Europatourens flaggskepp. Engelsmannen gjorde en trippelbogey på banans lättaste hål och följde upp med en kvadruppelbogey lite senare. Totalt nio över par för dagen gör att han ligger ett slag bakom Peter Hedblom inför sista rundan.

Ny ledare är i stället landsmannen och världstvåan Luke Donald, en av få som gick under par i går. Han sköt en imponerande 69-runda för totalt elva under par och leder med två slag före Justin Rose, även han engelsman.

Peter Hedblom har därmed ingen reell segerchans i dag – efter en 74-runda är han sju slag bakom Donald. Men första topp tre-placeringen sedan 2009 är klart inom räckhåll. Och till fjärdeplatsen fattas bara ett slag.

– Kul att vara tillbaka och spela i hetluften igen. I dag var det otroligt roligt med 25 000 pers i publiken, säger Hedblom – som var nöjd med spelet fram till greenområdena, men puttade och chippade sämre än de två första dagarna.

– Första fyra hålen spelade jag klockrent och hade kunnat ligga tre under par, men i stället låg jag ett över, säger Hedblom, som bland annat missade en enmetersputt för birdie på hål tre.

I stället kom första birdien på hål sex, men glädjen över den blev kortvarig eftersom det blev bogey på åttan och en retlig dubbel på nian.

– Den var jäkligt tung. Men jag är rätt nöjd med hur jag kämpade tillbaka, fortsätter Hedblom.

På det 18:e hålet, en hyggligt enkel par 5, hade han en putt på en och en halv meter för att landa på fem under par totalt. Men brände läget.

– Det grämer mig lite, hade jag satt den hade jag legat fyra nu. Jag missade många bra lägen, men ändå är det skönt att veta att jag spelar bra. Det var extremt trixigt att spela i den här vinden.

Om Hedblom avancerar till en tredjeplats har han i stort sett säkrat fortsatt spel på Europatouren nästa säsong, eftersom prissummorna är så höga i tävlingen.

För ledande Luke Donald sporrar det faktum att han kan bli den blott tredje spelaren genom tiderna att försvara en titel i PGA Championship – Nick Faldo och Colin Montgomerie har lyckats tidigare – samt möjligheten att åter bli världsetta. Slutar han bland de åtta bästa petar han nämligen ner Rory McIlroy från tronen.

Mer läsning

Annons