Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom i knivigt läge

Mindre än tio tävlingar kvar – och fortfarande på fel sida om nedflyttningsstrecket.
Men Peter Hedblom känner ingen stress.
– Nej, faktiskt inte, och då är jag helt ärlig, säger han inför helgens Europatourtävling i Schweiz.

Annons

Gävlegolfaren, som kommit tillbaka efter dubbla axeloperationer, kämpar för att behålla det Europatourkort han haft sedan 2002. Men det går sådär.

I senaste tävlingen i Skottland blev det återigen missad cut efter att Hedblom gjort hemska 77 och 80 slag. Det var 17:e gången av 21 han missade kvalgränsen den här säsongen, och det är därmed långt upp till de topp 115 i penningligan som får spela på Europatouren nästa år.

42-åringen ligger på 154:e plats med drygt 80 000 intjänade euro.

– Det behövs nog 110 000 euro till för att klara det, tror Hedblom.

Med veckans Omega European Masters i Crans Montana inräknad har han sju tävlingar på sig att ställa allt tillrätta. Åtta om han ser sig nödd och tvungen att åka till Australien och Perth International i mitten av oktober.

Men någon stress känner han alltså inte.

– Det kanske har med åldern att göra. Jag vet att livet inte är slut om jag inte skulle klara det, även om det skulle vara jäkligt tungt förstås. Fixar jag det inte får jag ta det därifrån och börja om på tourskolan, säger Hedblom.

– Samtidigt känner jag att jag spelar så pass bra att om jag får till det ute på banan så kan det vända snabbt.

Efter missen senast i skotska Johnnie Walker Championship – där han vann 2009 – har han nu åter tagit hjälp av sin mentale coach Lasse Evertsson. Och han går in i veckans tävling med en bra känsla.

– Så har det varit nästan inför varje tävling, det är sällan jag går ut med dåliga vibbar. I Skottland kom jag inte in i det rätt, men puttningen fungerade i alla fall.

Avslutningen med 80 slag – hur kunde det bli så?

– Jag gick på par de första fjorton hålen men visste att det behövdes fem under för att klara cutten. När jag fick en trippelbogey på mitt femtonde försvann all energi, och då gjorde jag åtta i på hålet efter (par fyra). Det hade ju ingen betydelse, men i efterhand skäms man lite och det känns jäkligt onödigt att jag inte fokuserade och kom därifrån med hedern i behåll.

Mer läsning

Annons