Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom klarade cutten

Peter Hedblom bröt trenden, och klarade cutten igen – för första gången sedan 10 februari.
Och han valde rätt tillfälle. En hög placering i PGA Championship kan ge ett jätteskutt på penninglistan.
Efter halva tävlingen är han nu sexa, sex slag från täten.

Annons

PGA Championship på Wentworth är Europas största tävling efter British Open, och prispengarna är därefter. Den totala prissumman ligger på svindlande 4,5 miljoner euro, där vinnaren får 750 000 euro. En placering bland de tio bästa ger nästan en miljon svenska kronor, en plats bland de tjugo en halv miljon in på kontot.

Inte konstigt att Peter Hedblom trivs på Wentworth, hans egen favorittävling tillsammans med Nordea Masters på hemmaplan.

– Det är inspirerande att spela i den här miljön, med en härlig bana och mycket folk på plats. Det känns skönt att få spela 72 hål igen, och även att vara med i toppen av en så här stor tävling, säger han efter fredagens rond.

Peter Hedblom har fem raka tävlingar bakom sig där han inte klarat cutten efter två dagar, och inledningen på Europatouren är hittills hans sämsta sedan debutåret 1990. Det kommer han rätta till den här helgen, frågan är bara hur högt han når.

– Det är självklart bra att bryta en dålig trend, men jag har inte gått runt och tänkt att jag bara ska klara cutten. Jag spelar för att vinna tävlingar, det finns mycket bra golf i mig fortfarande.

• Kommer du spela mer aggressivt sista två dagarna?

– Nej, det här är inte en bana där man attackerar. Det handlar om att planera och spela smart, och förhoppningsvis fortsätta gå nåt slag under par. Den är extremt svår, speciellt när det blåser som det har gjort och även ska göra i helgen. Små missar kan få stora konsekvenser, så det gäller att missa på rätt ställe.

Peter Hedblom har inlett tävlingen med 68 och 70 slag, och ligger på sex slag under par. Han ligger på en delad sjätte plats i ett helt kluster av spelare.

Hemmaspelaren James Morrison, 236:a på världsrankingen och före detta cricketspelare, leder halvvägs på -12, men även landsmännen Luke Donald (-8) och Justin Rose (-6) finns med långt framme.

Däremot missade världsettan Rory McIlroy cutten för andra tävlingen i rad, efter katastrofala sju slag över par i går.

Mer läsning

Annons