Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom nära ta sig till the Open

Peter Hedbloms makalösa spurt var nära att räcka.

Men en två centimeter för kort putt gjorde att Gävlegolfaren missade chansen att få spela i British Open.

Annons

Hedblom och ett antal kollegor på Europatouren befann sig i går i Sunningdale, England, för att spela om tio platser i klassikern British Open som spelas om drygt tre veckor.

Efter den första av två rundor låg Hedblom pyrt till, ett slag över par, och eftersom han räknade med att det skulle krävas ett resultat på fyra under par för att klara kvalet – vilket det också gjorde – var han nära att ge upp i inledningen av andra rundan.

Där blev det nämligen två snabba bogeys, bland annat efter att han gett sig själv ett pliktslag.

– Bollen låg mot en gren och när jag flyttade grenen rörde sig bollen kanske två millimeter, säger Hedblom, som var ärligheten själv när han tog pliktslaget – ingen annan var nämligen där och såg det.

Med tre över par krävdes sju birdies på de sista 14 hålen för att gå till särspel om en plats i The Open. Och det var ytterst nära att Hedblom fixade det. Han gjorde birdies på hål 6, 7, 10, 12, 13 och 16 – och missade hårfint på 17:e för en ny birdie.

Men det var på 18:e den stora chansen dök upp. En perfekt drive och en lika perfekt järnfemma på den svåra par 4:an gjorde att han hade en rak uppförsputt på tre meter för att gå till särspel.

– Jag slog den rakt i mun, men två centimeter för kort. Ändå tänkte jag att det var uppför och att jag skulle slå till den ordentligt. Det var lite grisigt, säger Hedblom, som stannade på 14:e plats – och ändå var nöjd med spelet.

– Jag spelade grymt de sista hålen, och det var häftigt att få spela med lite adrenalin inblandat, säger han.

Ingen svensk tog sig vidare från Europakvalet. Oscar Florén var närmast, han fick se sig besegrad i särspel.

Mer läsning

Annons