Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom nöjd med 35:e plats

Det blev till sist en 35:e plats för Peter Hedblom i Qatar. Och äntligen lite intjänade rankingpoäng igen.

– Det ger självförtroende inför nästa tävling i Dubai, säger han.

Annons

Han var faktiskt redan på plats i Dubai, 40 minuters flygtid från Doha, när Sporten fick tag på honom på telefon.

Nöjd med tävlingen, och nöjd med avslutningen där han började den sista ronden med bogeys på andra och åttonde hålet, men kom igen starkt med fyra birdies och till slut landade på två under par för dagen.

– Det var en stabil tävling rakt igenom, och det var precis så jag vill att det ska kännas. Visst kan jag förbättra det mesta, men jag är ändå med och hugger på en riktigt bra placering.

Hedblom hamnade till sist på en 35:e plats, på -3 totalt och tjänade cirka 115 000 svenska kronor på kuppen.

– Pengarna är en sak, men framför allt är det rankingpoängen som är viktiga. Jag skulle helst vilja komma topp 50 på Europatouren den här säsongen, det var några år sedan jag var med där uppe.

Europatourfinalen, dit de 60 bästa kvalificerar sig, spelas just i Dubai i höst – platsen där Peter Hedblom befinner sig under den här veckan, fast på en annan bana.

Efter Dubai blir det ett uppehåll på nästan en månad innan första tävlingen i Europa spelas, spanska Andalucía Open.

– Då kommer jag åka över till min tränare Gary Gilchrist i Orlando i en tio dagar ungefär. Det är lite synd att uppehållet kommer nu när det känns bra, men nu fokuserar jag på att göra en ny bra tävling i Dubai, säger Peter Hedblom.

Skotten Paul Lawrie höll undan och vann, fyra slag före svenske Peter Hanson, som delade andraplatsen med Jason Day, Australien.

För Hanson var framgången extra skön eftersom han i förra veckans tävling i Abu Dhabi rasade från tredje till 35:e plats under slutvarvet.

Mer läsning

Annons