Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom redo för comeback

Peter Hedbloms axlar klarade det sista testet.

Den femte januari gör han comeback på Europatouren efter nio månaders frånvaro.

– Det känns jäkligt skönt, säger Gävlegolfaren.

Annons

Sporten berättade i förra veckan om Hedbloms resa till Dubai där han skulle testa sina opererade axlar ordentligt på golfbanan.

Efter att ha gjort ett antal rundor har han bestämt sig – han ställer upp i Africa Open i Sydafrika, 2012 års första tävling på Europatouren. Därefter väntar Joburg Open veckan efter, även det i Sydafrika.

– Det blir kul. Det här är tävlingar jag inte brukar vara med i, det är lite ruffigt och oroligt där, men nu ser jag fram emot det. Det är december och jag är sugen på golf – det är inte så vanligt, säger Hedblom och skrattar.

Det finns förstås en liten risk att han de sista veckorna åker på något bakslag och tvingas ställa in Sydafrikaresan, men Hedblom tror inte det.

Axlarna, som han opererade i april och maj, är visserligen inte helt bra än. I alla fall inte den vänstra som smärtar lite i baksvingen när Hedblom slår med drive och spoon. Men det känns tillräckligt bra –Hedblom kan svinga som han vill, och det är ingen chansning att spela.

– Nä, det är ju helt läkt. Det som kan hända är att det blir irriterat, i sådana fall får jag ta det lugnare och inte slå så många bollar på träning, alternativt ta antiinflammationstabletter.

– Men det kan säkert ta ända till april innan jag är helt hundra.

41-åringen har ett så kallat medical extension, vilket innebär att han får spela i stort sett alla Europatourtävlingar under året bortsett från majors. Nu vill han komma igång och tävla för att vara bättre förberedd inför Abu Dhabi i slutet av januari. Det är då Europatouren börjar på allvar, med ett startfält bestående av bland andra Tiger Woods, Martin Kaymer och världsettan Luke Donald.

– Det behövs några tävlingar för att komma igång, sedan kanske det tar fem, sex stycken innan jag gör det, men jag vill i alla fall komma in i tävlingstänkandet direkt.

I de fem första tävlingarna kommer Hedblom att använda sig av Jesse Karlsson som caddie, innan denne återgår till sitt ordinarie jobb som greenkeeper på Strängnäs Golfklubb. De två hade ett lyckat samarbete mellan 2007 och 2009 som bland annat utmynnade i två Europatoursegrar.

Hedblom firar jul med familjen i Dubai innan han åker till Sydafrika på nyårsdagen för att ladda inför comebacken.

Mer läsning

Annons