Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo tappade ännu mer

Skrämselhicka. Det var bara förnamnet när Högbos herrlag tänkte sig avancera i elitserien på fredagen.

Det blev tvärtom.

Redan i förmiddagens bästbollar på Barsebäcks Mastersbana blåste det tidigare så fina spelet under veckan bort.

Annons

Högbokvartetten Andersson/Oja samt Jennevret/Sjögren hade svårt att förvalta de chanser som dök upp – bortsett från en eagle på det 16:e hålet – och de tvingades till inte mindre än nio bogeys tillsammans.

Visserligen var det kraftigare vind nu, och dessutom är det skillnad på Barsebäcks två slingor – Masters Course och Donald Steele Course – men medan Högbo på den senare banan vid onsdagens bästbollar gjorde 13 under par tillsammans, var de nu ett tag fyra över par. Tack och lov redde det upp sig till slut – och det ska kvartetten ha en honnör för. Det betyder att de båda Högbogrupperna kom in på par, men med tanke på de siffror många andra klubbar presterade, var detta långt sämre än förväntat.

Något bättre blev det under eftermiddagens foursome, där Magnus Muhrén ersatte Gustaf Sjögren i Jennevrets boll.

Visserligen handlade det även nu mer om bogeys än birdies, men foursome är svårspelat, något som visade sig över hela linjen bland de 18 lagen. Det var faktiskt inte en enda klubb som underskred banans par, vilket till stor del kan tillskrivas de svåra förhållandena.

Men förutsättningarna var detsamma för samtliga lag och nu kämpar Högbo inför dagens fyra singlar för sin överlevnad i elitserien. De fem sämst placerade flyttas ned till division ett och efter fredagens spel ligger Högbo precis under strecket.

Avståndet till de framförvarande är dock inte större än att Högbo med lika bra spel i singlarna som i torsdags ska kunna klara upp det; mycket handlar förstås om hur övriga inblandade i nedflyttningsstriden agerar:

• Till en plats ovanför strecket skiljer ett futtigt slag.

• Till en plats bland de tio främsta skiljer fem slag.

• Till en plats bland de sex främsta skiljer tio slag.

Ytterst jämnt, alltså. Fyra singlar kan innebära stora omkastningar. Varför skulle det inte kunna vara till Högbos fördel under finaldagen?

Linus Lilliedahl, Högboexporten till AIK, fick chansen igen, nu i foursome, och var med om att spela en av dagens bästa ronder tillsammans med Andreas Högberg. De gjorde 74 slag, ett över par.

I damserien är det ytterst jämnt i toppen med fyra klubbar som har chansen till guld i lag-SM. Inför dagens final tronar Delsjö och Saltsjöbaden överst med ett slags marginal till trean Göteborg.

Gävle fortsatte att spela ungefär som tidigare under veckan. Det vill säga utan möjlighet att blanda sig in i nedflyttningsstriden.

Christina Petterson var med i den bästa av Gävles konstellationer både under för- och eftermiddagen.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons