Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo tappade i lag-SM

Erik Oja och Kalle Andersson hamnade båda bland de tio främsta vid torsdagens elitserie i Barsebäck.

Ändå dalade Högbo några placeringar och ligger nu med två dagar kvar att spela farligt nära nedflyttningsstrecket.

Annons

Bäst i Högbokvartetten på onsdagen var Erik Oja. En bogey återfanns i resultatraden som i övrigt pryddes av sex birdies och elva par. 66 slag blev det, fem under banans par.

Kalle Andersson var inte mycket sämre med sin 68:a, där han presenterade fem birdies, två bogeys och resten par.

Många etablerade elitspelare hamnade bakom Högboduon. Henrik Stenson hade exempelvis 72 slag och det var endast tre man i det stora (72 spelare) startfältet som med 65 slag var ett bättre än Oja.

– Det är kul att spela här, och vi är verkligen ett kamratgäng som har roligt tillsammans, säger Erik.

– Det här är ju något vi sett fram emot länge och för min del har spelet känts bra. Speciellt nöjd i singelspelet var jag med puttningen.

Någon tillfällighet att just Erik och Kalle spelade så bra verkar det inte vara, eftersom de sköt så lågt som 63 slag när det spelades bästboll i onsdags.

I dag handlar det om bästboll och foursome igen. Och nu på den svårare av Barsebäcks två slingor, Masters Course. Den som använts när Barsebäck tidigare arrangerade Scandinavian Open.

Till skillnad från i onsdags inleder nu bästbollarna, och även om lagen inte var uttagna när detta skrevs får man förmoda att Kalle Andersson/Erik Oja bildar den ena konstellationen. Daniel Jennevret är given i den andra och får sällskap av endera Gustaf Sjögren eller Magnus Muhrén.

I onsdags gjorde Jennevret och Muhrén en utmärkt insats i foursome, där de med tre slag under par var fjärde bästa lag totalt. I går gick det betydligt sämre. Jennevret hängde visserligen med skapligt men var långt ifrån nöjd med sina två slag över banans par, medan Murren hade 80 slag och tyvärr blev något av ett sänke för Högbolaget.

Nu skiljer 16 slag upp till de ledande fjolårsmästarna från Vasatorp och bara tre slag till en plats under nedflyttningsstrecket. Samtidigt är det endast fem slag upp till en plats bland de fem främsta, vilket borde sporra inför dagens lagspel med bästbollar och foursome.

Gävles damer fortsatte att ha det tungt. Ingen lyckades underskrida 80-strecket på torsdagen; bäst var Christina Petterson med 82 slag. Det innebar att Gävle med stor marginal flyttades från näst sista till sista plats bland de 15 lagen.

Upp till nedflyttningsstrecket skiljer 46 slag, så chansen att hålla sig kvar i elitserien försvann definitivt i går.

– Det är bara att bita ihop, fullfölja så gott vi kan och sen försöka komma igen med det unga material vi har i klubben, säger Gävles coach Niklas Lindström. Våra tjejer kanske inte har tävlat tillräckligt under sommaren och när det nu både blåste rejält och var svårputtat, hade de problem med att hitta spelet.

I täten ligger något överraskande Saltsjöbaden med inte mindre än 20 slag över par totalt, vilket visar hur svårspelat det var på Barsebäcks huvudbana i går.

Mer läsning

Annons