Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret på drömbanan

Det närmaste Daniel Jennevret, 22, tidigare kommit den omtalade golfbanan Pebble Beach i Kalifornien var när han spelade tv-spel hemma i soffan i Sandviken.
Nu har han beträtt drömbanans fairways och greener – och besegrat den.

Annons

– Det var en fantastisk upplevelse som jag sent kommer att glömma, berättar Danne per mail hem till Sandviken. En erfarenhet som blir svårslagen.

Högbogolfarens besök på Pebble Beach skedde i samband med att hans USA-skola, TCU från Fort Worth i Texas, spelade universitetsgolf där. Tävlingen var upplagd som matchspel över fulla ronder mot andra skolor, där Daniel vann två av sina tre matcher och totalt slutade femma. TCU segrade i lagtävlingen.

Daniel inledde alla sina matcher på ett imponerande sätt för att avsluta något sämre.

– Första matchen spelade vi på Bayonet, också en riktigt bra och lång bana där det flöt på bra för mig de första tio hålen, då jag var fem under. Sen avslutade jag lite darrigt men kom in på minus tre och vann matchen.

Andra ronden spelades på Pebble Beach utan att Daniel hunnit bekanta sig med banan – bortsett från spelet hemma i tv-soffan.

– Jag var tre under efter nio hål men fick lite problem mot slutet, eftersom vi tvingades spela i mörker. Ett par dubblar ställde till det, men jag kom ändå in under banans par med 71 slag. Dagen därpå avslutades tävlingen med ytterligare ett varv på Pebble Beach. Även nu startade Daniel bra och var efter åtta hål två under med mersmak.

– Sen gick det lite sämre och jag kom in på två över par.

Med rondresultaten 69-71-74 gick Daniel totalt två slag under banornas par, vilket gav plats nummer fem individuellt. Vinnare blev hans skolkamrat, fransmannen Julien Brun.

Nästa framträdande för Daniel Jennevret blir vid lag-VM för amatörer i Turkiet om en månad. Nästa skoltävling avgörs i Windmere, Florida, någon vecka efter VM.

Mer läsning

Annons