Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret tvåa i New York

Daniel Jennevret verkar trivas i världsstaden New York. När Högbojunioren tidig söndagsmorgon svensk tid satte sin sista putt för en 65-rond, klev han fram till en individuell andraplats. På de senaste två veckorna har Daniel besökt och spelat golf utanför New York två gånger. Vid båda tillfällena har han blivit tvåa.

Annons

Första gången – då han hade tre raka 70-ronder – spelades tävlingen i Verona. Nu avgjordes den hos en klubb som två gånger arrangerat US Open, Bethpage i Farmington. Och här blev resultatet ännu lägre efter ronderna 70-66-65, nio slag under par.

– Det var en bra bana som jag verkligen spelat fint på. Jag är jättenöjd med starten på golfsäsongen i år, berättar Daniel hem till Sverige.

Han var i det slutliga protokollet två slag bakom vinnaren Carlos Rodriguez från West Florida. Svensken hade sedan trean i den individuella tävlingen hela fem slag efter sig.

Det förtjänar nämnas att Pontus Gad från Linköping, som också tävlar för Daniels skola och var uttagen i det svenska VM-laget för amatörer i år, hamnade på 141:a plats, 17(!) slag efter Daniel.

Även Daniels skola, Texas Christian University, slutade på andra plats, endast ett slag från seger.

65-ronden är den lägsta Daniel Jennevret gjort sedan han kom till USA för två år sedan. Han har heller aldrig tidigare haft två så låga resultat i följd som nu; totalt 15 under par på sex ronder! Både det långa spelet – som han är känd för – och närspelet har fungerat på ett bättre sätt än någonsin.

Nästa tävling spelar Daniel och hans skola hos golflegenden Jack Nicklaus i Columbus, Ohio. Tävlingen heter Jack Nicklaus Invitational.

Daniels klubbkamrat från Högbo, Erik Oja som spelar för Arizona Wildcats, gör sin debut på den amerikanska universitetsgolfen om två veckor i Albuquerque, New Mexico.

FRILLE ERIKSSON

Mer läsning

Annons