Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalaskul med Högbo GK

Det var med riktiga pangsmällar som Högbo Golfklubb inledde sitt 50-årsfirande på lördagskvällen.

Annons

En vanlig motionsspelare i golf med handicap runt exempelvis 15 brukar ligga mer än hundra meter kortare med sin driver.

Så visst var det med en riktig kanonad som Gustaf inledde 50-årskalaset!

Gustaf Sjögren tillhör, som sig bör, klubbens elitlag i golf som om några veckor ska spela om lag-SM på Barsebäck. Några av hans medspelare i det laget som Daniel Jennevret och Erik Oja fanns inte på plats i detta speciella KM, där Jesper Sandegård blev silvermedaljör med 268 meter. Också det imponerande, men han blev ändå utklassad med en kvarts fotbollsplan…

Bland damerna var Malin Lilliedahl vassast med 225 meter.

Tidigare under veckan hade det varit kvalspel för att få fram en kvartett finalister. Var och en fick i finalen, livligt applåderade av åskådarna, göra sex försök som måste landa på fairway för att godkännas. Flertalet av bollarna hamnade utanför, några av dem riktigt långa.

Jämnast med alla sina bollar på rätt sida om gränsen var Sandra Löthman, kanslist i klubben under sommaren, som nuddade vid 200-gränsen med sitt bästa skott och blev tvåa i damklassen.

Även en kortare KM-variant, puttning, arrangerades inför den 100-hövdade publik som samlats. Och här var Kalle Andersson överlägsen mästare. Han blev den ende som på den tricksiga banan lyckades skicka ett par bollar direkt i hål. På andra plats hamnade klubbens instruktör, Mikael Söderlund.

Mer läsning

Annons