Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle överlägsen segrare

Lägsta tävlingsronden utanför Högbo. Högsta inspelade penningsumman under karriären. Första individuella vinsten sedan juniortiden.

Inte undra på att Kalle Andersson, 26-årig Högbogolfare strålade i kapp med solen på golfbanan i Hofors.

Annons

Med sju birdies – därav fyra i följd på hålen 13, 14, 15, 16 – tio par och en bogey kunde Kalle skriva in 65 slag och överlägsen segermarginal efter andra dagen av Ovako Hofors Open.

– Det är den lägsta tävlingsrond jag spelat utanför Högbo. Där har jag en gång gjort 63 slag från de gula utslagsplatserna, sa en minst sagt nöjd Kalle som även fick 13.200 kronor registrerat på bankkontot.

Förutsättningarna för golf i går på den vackra banan vid Storgösken kunde inte ha varit bättre. Ändå var det endast Kalle Andersson som hade ett riktigt lågt resultat. Men så vann han också med hela fem slag före långtslående Claes Isaksson från Sörfors.

Kalle har dock varit stabil hela sommaren, även om han saknat den riktiga spetsen. Kalle har för övrigt planer på att spela kval i Italien i september för att försöka kvalificera sig till någon av Europatourerna, helst den stora eller annars Challenge Tour.

Tomas Molander från Älvkarleby var den andre lokale spelare som placerade sig bland de tio främsta efter ronderna 71-73. Men det var fler gästrikar som visade glimtar av bra spel:

4 Per-Fredrik Tranfeldt från Gävle sköt 69 slag första dagen, bättre än vad han någonsin gjort.

4 Klubbkamraten Jonte Bengtsson har hittat något av den form han länge sökt efter och hade nu ronderna 72-73.

4 Mikael Johansson blev bäste hemmaspelare med 74-72 och delade 16:e plats med Högbos Erik Oja, som hade en dålig period i mitten av ronden men kom igen med några birdies mot slutet.

4 Hemmaklubbens Fredrik Stenberg gjorde en bra första rond och unge Jesper Sandegård från Högbo, som inte tävlat på länge, delade sin placering med klubbkamraten Gustaf Sjögren och Gävles Daniel Rudolfsson.

Kalle Andersson, golfare från Högbo, plockar upp bollen ur 18:e hålet sedan han tagit en överlägsen seger i Ovako Hofors Open.

Mer läsning

Annons