Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen om nytt kontrakt har börjat

Endast en dag av fyra (och 36 hål av 108) av årets lag-SM i golf har spelats.
Men tendensen är klar: både Högbo och Gävle kommer att få kämpa med det fruktade streck som heter nedflyttning. Just nu ligger Högbo strax över och Gävle strax under strecket.

Annons

Vädrets makter var inte nådiga när herrarna beträdde Donald Steel-banan, som var spelplats för de inledande 18 hålens foursome. Regnet gjorde att många resultat sköt i höjden.

Bäst av gästrikarna var Högbos lag med Daniel Jennevret och Gustaf Sjögren med 74 slag. De inledde med att ligga tre under banans par efter åtta hål men gjorde därefter fyra raka bogeys och sedan ytterligare två för att landa tre över par.

34 slag på första nio blev dagens näst bästa notering.

Jennevret fortsatte med det fina spelet på eftermiddagen, nu i sällskap med Erik Oja. De inledde på 10:e hålet med sex par i följd. Sen blev det sju birdies på de resterande tolv hålen! Totalt 64 slag, bara tre par hade en lägre notering.

Klubbkompisarna Kalle Andersson och Gustaf Sjögren gick på par efter en birdie och en bogey och fick se sig besegrade av båda paren från Gävle.

– I det stora hela var det bra spel. Men vi hade lite oflyt på ett par hål, bland annat en boll som aldrig hittades, säger coachen Roger Andersson.

Gävles unge Kasper Hedblom kom ifrån sin debut i det här fina sällskapet med den äran, när han tillsammans med Marcus Norgren gjorde en 69:a efter tre birdies och tre bogeys – men också en eagle på 16:e hålet. En bedrift som även Fredrik Eriksson och Philip Flybring fixade.

– Det var halvtufft i morse med vädret, säger Gävles coach Lasse Flach. Sen hade vi ingen vidare lycka på greenerna, så vi hoppas kunna göra bättre ifrån oss.

När dagens 18 hål singel avverkats, har lag-SM hunnit halvvägs. I singelspelet ställer Högbo upp med kvartetten Daniel Jennevret, Gustaf Sjögren, Kalle Andersson opch Erik Oja. Gävle skickar ut Marcus Norgren, Fredrik Eriksson, Tomas Molander och Philip Flybring. Frille Eriksson

Mer läsning

Annons