Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag-SM – då får Muhrén chansen redan från start

När lag-SM i golf inleds i Barsebäck i dag, onsdag, får Magnus Muhrén chansen i Högbos lag direkt.

Peter Isaksson, Högbos coach, har satt bandystjärnan tillsammans med Daniel Jennevret i foursome, medan Högbos andra par på förmiddagen utgörs av Kalle Anderson och Erik Oja.

Annons

Premiärdagens spel börjar på morgonen med 18 hål foursome där spelarna slår vartannat slag.

Efter lunch fortsätter det med 18 hål bästboll, där båda spelar var sin boll och det bästa resultatet på varje hål räknas.

– Inledningsparen är helt klara. Till eftermiddagens spel lutar det däremot åt att Gustaf Sjögren ersätter Muhrén och spelar bästboll med Jennevret, säger Peter Isaksson.

På plats i Barsebäck befinner sig även Gävles damer för att spela om SM-placeringar. Niklas Lindström, coach för damerna, har bestämt sig för denna kvartett i det inledande spelet, foursome:

Kristin Johansson Moberg/Christina Petterson – Sara Sundell/Erica Wikman.

– Eftermiddagens bästbollar har jag möjlighet att anmäla under onsdagens spel, säger Niklas. Jag vill gärna se lite hur det funkar med foursome innan jag beslutar mig.

Hemmaklubben Barsebäck, favorit på både herr- och damsidan, har inför dagens start fått både ett ovälkommet återbud och ett kärt tillskott. Caroline Hedwall kan inte spela på grund av skada och kommer förmodligen inte tillbaka på golfbanorna förrän under senhösten.

Däremot innebar Henrik Stenssons missade försök att kvalificera sig för British Open att han ansluter till Barsebäcks herrtrupp. En annan favorit som tillkommit i elfte timmen är det icke helt obekanta efternamnet Sörenstam.

Inte Annika men väl hennes syster Charlotta, som även hon vunnit på USA-touren och som nu fått ledigt från sitt jobb på Annikas träningsanläggning i Florida för att förstärka systrarnas moderklubb Bro-Bålsta, som är nykomlingar i elitserien.

I fjol vann Barsebäcks damer SM-guld, medan Vasatorp drog det längsta strået på herrsidan.

Mer läsning

Annons