Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med fokus på sitt fjärde EM

Daniel Jennevret åker tillbaka till USA i mitten av augusti för sitt avslutande år på universitetet i Fort Worth, Texas.

Men dessförinnan representerar Högbospelaren Sverige vid Europamästerskapet i Irland denna vecka. Detta blir Daniels fjärde mästerskap för Sverige. Nu för första gången som senior.

Annons

– Det har ju lyckats bra tidigare. Men då handlade det om pojklandslaget, där gränsen uppåt går vid 18 års ålder, säger Danne.

I pojklandslaget var det lagtävlingar med svenskt guld vid VM i Japan 2007, silver i Japan 2008 samt guld vid EM i Slovenien 2008.

Nu gäller det slagspel över 72 hål och Daniel kommer att få ungefär samma motstånd som när han i juni vann kvalspelet i det brittiska mästerskapet för amatörer på Royal Troon i Skottland. Det var där han förbättrade Tigers Woods banrekord för amatörer med 65 slag under sin första rond.

– Tiger hade i och för sig samma resultat, men därefter har banan förlängts med två-trehundra meter, så jag fick en liten pokal för det som nu är officiellt rekord, berättar Danne.

• Förhoppningar inför veckans tävling?

– I första hand att klara cuten efter 54 hål men sen också att helst bli bäste svensk. Det skulle förmodligen ge mig en plats i det svenska lag som ska spela VM för amatörer i Turkiet i oktober.

Då gäller det den anrika tävlingen Eisenhower Trophy, en lagtävling med tre man i varje landslag, varav de två bästa resultaten per dag räknas.

– I det laget är Robert Karlsson, som spelat Nordea Masters två år i följd på Bro Hof, redan uttagen, säger Danne. Robert, som också pluggar i USA, har känt sig lite sliten och avstår från EM i Irland.

Efter EM riktas målet mot sista året med kombinationen skola/golf på universitetet i Fort Worth, Texas.

– Jag ser verkligen fram emot att åka tillbaka och att lyckas göra bra resultat. Både i skolan och golfen. Under hösten blir det lite mer koncentration på studierna, men det gäller att klara alla tentor under båda terminerna för att klara den examen som väntar, säger Danne.

Hittills har både Daniel och hans klubbkamrat Erik Oja – som inleder sitt tredje av totalt fyra år vid universitetet i Tucson, Arizona – lyckats utmärkt med både plugget och golfen. Båda sänkte sin snittscore på de tuffa banor de spelar på runt om i USA till under 73 slag förra året.

– Man känner att säkerheten har blivit allt bättre under tiden i USA och nu hoppas vi kunna ta ytterligare ett steg.

Daniel inleder sitt universitetstävlande om några veckor på ett par riktiga drömbanor: Pebble Beach och Spyglass i Kalifornien.

– Sen ska vi också spela på Tiger Woods hemmabana i Isleworth, Florida, men där har jag varit förut. Totalt gör vi bara två tävlingar under hösten men desto fler under vårterminen.

Till att börja med ska dock Daniel försvara sina och Sveriges färger vid EM i Irland.

– En spännande utmaning, konstaterar den förhoppningsfulle 22-åringen.

Mer läsning

Annons