Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missade cutten – med en decimeter

Det behövdes en eagle på sista hålet.
Men chippen smet en decimeter förbi hålkanten – och Peter Hedblom har spelat färdigt i Nordea Masters.
– Nu trycktes jag tillbaka i skoskaften igen, säger han besviket.

Annons

Det gick som på räls de första nio hålen. Hedblom träffade samtliga greener och låg två under par, ett slag till godo på kvalgränsen som till slut stannade på minus ett.

Men precis som under första dagens parrunda hade Gävlegolfaren svårt att tackla motgångarna när de väl kom.

Första greenmissen, på Hedbloms tionde hål, slutade med dagens första bogey – och redan då gick luften ur. Både honom och den medföljande publiken med hustrun Anna, pappa Olle, lillasyster Marlene med flera.

– Det kändes j-ligt bra första nio. Sedan kom bogeyn och då gick stämningen ner. Och så gräver jag ner mig djupare och djupare.

– Tyvärr får jag inget momentum. När jag spelar bra får jag inget flyt. Som när jag träffade flaggan på 15:e, den hade ju legat död en meter ifrån hål annars. Det tycker jag var jävligt hårt.

Det blev fler missade greener och ytterligare bogeys, och med bara ett hål kvar – en 541 meter lång par fem – behövdes en eagle, två under par. Ingen lätt uppgift, bara två spelare hade lyckats med den bedriften på det hålet under de två första dagarna på Bro Hof.

Men Hedblom satsade allt. Slog en drive som genade över vattnet, fortsatte med en spoon där alla andra valde en järnklubba – och låg i ruffen strax utanför green inför det tredje slaget.

– Min känsla var faktiskt att jag skulle fixa det, säger Hedblom – men chippen missade hål med en decimeter.

Det blev till slut par och missad kvalgräns med två slag efter en 73-runda.

Och besvikelsen var stor, Nordea Masters var en av årets höjdpunkter.

– Jag fick tillbaka självförtroendet på Wentworth, men nu trycktes jag tillbaka ner i skoskaften igen. Det är synd, för jag känner att jag är bättre nu, jag slår till bollen bra.

Uppe i täten gjorde engelsmannen Lee Westwood ett ryck med en fantastisk 64-runda. Han leder med tre slag före en trio spelare som bland annat innehåller bäste svensk, Peter Hanson.

– Jag är nöjd. Jag spelade bra i går och ännu bättre i dag. Nu har jag lärt mig den här banan lite bättre och vet var bollarna ska ligga, för varje runda får man viktig erfarenhet, säger världstrean Westwood, som vunnit tävlingen två gånger och vill spräcka den svenska sviten på två raka segrar.

– Jag har spelat bra i Sverige förut. Det måste bero på maten, skämtar Westwood, som går ut i ledarboll med just Peter Hanson i dag.

För Hedblom väntar en veckas ledigt, därefter fyra tävlingar på lika många veckor.

Mer läsning

Annons