Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén och Jennevret imponerade

Högbos herrar gjorde en utmärkt första dag när kampen om SM-medaljer inleddes i Barsebäck på onsdagen.

Klubben ligger på delad åttondeplats efter inledande foursome och bästboll.

Annons

Avståndet till serieledande AIK och Öijared är sju slag inför dagens singelspel.

– Resultatet är fullt godkänt och kunde ha blivit ännu bättre med lite flyt. Men det var bra förhållanden och fantastisk golf på många håll, säger coachen Peter Isaksson.

Det började lite trevande under förmiddagens foursome, som spelades på Barsebäcks huvudbana och där Högbo knep åttondeplats med totalt ett slag över banans par.

Mest av gästrikarna imponerade Daniel Jennevret tillsammans med Magnus Muhrén genom att gå två under par, endast tre lag lyckades prestera bättre.

I Högbos andra par var däremot Kalle Andersson och Erik Oja inte helt nöjda med sin 74-rond, vilket var tre över par.

Desto bättre lyckades Kalle och Erik i eftermiddagens bästboll. Där klämde de till med 63 slag efter att ha avslutat med tre raka birdies.

Visserligen var det många andra som också gjorde bra ifrån sig i det spelsättet – lägsta resultatet blev 60 slag – men Kalles och Eriks rond med åtta birdies och resten par är det bästa resultat något Högbopar presterat i det här sammanhanget.

Daniel Jennevret ihop med Erik Oja gjorde förra året 64 slag, vilket då tillhörde toppen i tävlingen.

I år spelade Jennevret med Gustaf Sjögren i bästbollen och låg när tre hål återstod faktiskt ett slag bättre än sina klubbkamrater Andersson och Oja.

Men medan dessa gjorde tre birdies avslutade Jennevret/Sjögren med par-par-bogey för totalt 66 slag.

Totalt var Högbo 13 slag under banans par i de två bästbollarna.

I dagens singlar mönstrar Peter Isaksson samma mannar som i gårdagens foursome, alltså Jennevret, Oja, Andersson och Muhrén.

– Det är sagt att det ska bli lite sämre väder med starkare vindar och till och med åska, och då kan det bli lite svårare att skjuta så låga siffror som det blev på onsdagen, säger Peter Isaksson.

Högbofostrade Linus Lilliedahl, 18 år, som i år representerar AIK Golf, fick i går spela bästbollen och gjorde det alldeles utmärkt. I par med Andreas Högberg hade han samma notering som Kalle Andersson och Erik Oja, 63 slag. Det bidrog starkt till att AIK med sitt hopvärvade lag efter första dagen tronar allra högst upp i tabellen tillsammans med Öijared.

För Gävles damer blev inte första dagen någon höjdare. Laget ligger näst sist, 37 slag efter ledande Göteborg och med 17 slag upp till det förhatliga nedflyttningsstrecket.

En ljusglimt första dagen var Erica Wikmans och Sara Sundells 75 slag i bästbollen, där de till och med avslutade sista nio med röda siffror efter bland annat tre birdies.

Mer läsning

Annons