Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Når Gävledamerna elitserien?

Det är inte bara Gävle och Högbo i lag-SM som spelar seriegolf under veckoslutet.

Några som också har ställt in siktet mot högsta serien är Gävle GK:s damer. Gävle leder div 1-serien med åtta slag inför den andra och avgörande sammandragningen på Frösöns bana i Östersund.

Annons

Elin Mickelsson är spelande coach:

– Vi åker upp till Östersund med fyra juniorer i vårt lag och är medvetna om att mycket kan hända under tre ronder golf. Men vi ska försöka ha roligt på banan och vill verkligen ta oss tillbaka till elitserien.

Från första mötet i Gävle saknas Kristin Johansson Moberg, som skadat sin handled. I stället flyttas Madicken Johansson upp från ungdomsleden.

– Leksand ligger sju slag efter oss och överraskade i Gävle, men varning också för Högbo, säger Elin.

Roligt är honnörsordet även för Högbo, Gästriklands andra lag i Östersund:

– Vi har fått ett par återbud, så vårt mål är i första hand att behålla den tredjeplats vi ligger på just nu, säger Linnéa Friskman som både spelar och är coach.

Högbo åker upp med endast fyra spelare och saknar framförallt Johanna Rosén, som tar examen vid sitt universitet i England just denna helg.

I Östersund spelar även herrarnas division två, där Hofors är Gästriklands representant. Trots att laget ligger femma efter den första omgången är målet högt ställt:

– Vi siktar på att nå den andraplats som innebär återkomst till diviion ett, säger coachen Nutte Sjöberg. Det skiljer inte mer än 15 slag dit upp och med tre ronders spel är det praktiskt taget ingenting.

Hoforsarna har bra vibbar från den vackert belägna banan på Frösön.

– När vi avancerade till ettan förra gången, var det just på Frösöns bana. Så där trivs vi!

Älvkarleby GK är den enda av våra lokala klubbar som har hemmabana i returmötet.

– Men vi schabblade bort våra chanser vid första omgången i Enköping, säger spelande coachen Erik Burström.

Nu vågar dock Erik garantera att det ska gå bättre:

– Fördelen av hemmabana och fler spelare i laget gör att vi känner oss trygga. Så vi räknar med att avancera några placeringar från vår sjunde plats.

Mer läsning

Annons