Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Hansons psykning av Westwood

Tre svenskar bland de fem första.
Ändå blir det troligen brittisk seger i Nordea Masters i dag.
– Men han har inte vunnit på ett och ett halvt år, det kan låsa sig för honom, säger Peter Hanson om ledaren Lee Westwood.

Annons

Precis som inför tredje rundan har Westwood tre slags ledning när han sätter bollen i spel på finalrundan i eftermiddag.

Närmast bakom jagar landsmannen Ross Fisher som stått för den osannolika bedriften att gå tre hela rundor utan att göra en enda bogey.

Peter Hanson är ensam trea efter en 69-runda – som förutom par innehöll fem birdies och en dubbelbogey – och medger att det blir svårt att upprepa segern från 2008.

– Då måste jag spela min absolut bästa golf, samtidigt som Lee inte har sin bästa dag, säger Hanson.

– Men det är klart att möjligheten finns. Lee har inte vunnit på länge, det kan vara en detalj som kan bli avgörande. Om han tappar ett slag i inledningen och vi börjar göra birdies kan viljan att vinna göra att det låser sig för honom. Där kan vi ha en liten chans.

Hanson har en del problem med sin sving som han laborerar med under veckan på Bro Hof. I går satt många inspel i greenkanten och lämnade långa birdieputtar.

– Femtio procent av slagen sitter, femtio procent gör det inte. Jag hoppas jag kan gå ut och göra en riktigt bra runda. Och fortsätta putta bra, för puttningen är jag nöjd med, säger han.

Två slag bakom Hanson ligger en svensk duo på delad femteplats, Michael Jonzon och fjolårssegraren Alexander Norén. Den sistnämnde gjorde två över par på första rundan och många räknade bort honom.

– Jag är överlycklig, jag trodde aldrig att jag skulle komma tillbaka och skjuta två raka 66:or, säger Norén, som berättar att han efter rundorna ägnar lika mycket tankar åt kommande veckas US Open som den pågående tävlingen.

Lee Westwood gick på 68 slag i går och beskrev spelet som ”solid”. I dag ska han gå ut och bara ha roligt – ett adjektiv han undvek att använda när hans besök på Gröna Lund i fredags kom på tal.

– Jag kommer inte att åka tillbaka dit. Till och med de långsamma attraktionerna var för snabba. Det är okej när man är elva år, inte när man är 39, säger världstrean med glimten i ögat.

Gårdagens runda sågs av 14 400 åskådare och totalt har Nordea Masters besökts av 42 000 människor på tre dagar.

Mer läsning

Annons