Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabil Hedblom klättrar i kvalet

Peter Hedblom fortsätter att spela stabilt i Europatourkvalet.
Fyra under par på tredje rundan innebär att han klättrar i startfältet.

Annons

– Det känns bra, men vi är halvvägs bara. Det är en lång resa kvar, säger Peter Hedblom efter att ha avancerat från 15:e till elfte plats i Europatourkvalets final.

Totalt ligger han sju slag under par när tre rundor är avklarade, och lika många återstår. Tisdagens runda blir viktig, efter den dras cutten och bara de 70 främsta får fortsätta.

Men det är bara de som slutar topp 25 som får ett kort till Europatouren nästa säsong, och Hedblom är just nu på rätt sida med en marginal av tre slag.

Återigen var det framför allt järnspelet som fungerade bra för Gävlegolfaren, även om puttningen fungerat bättre och bättre under tävlingen.

En nyckel till 66-rundan var att Hedblom lyckades rädda par på sitt fjärde hål, trots besök i ett vattenhinder – där en sjumetersputt ordnade upp situationen.

– Nu hoppas jag att driven kommer igång också, säger han.

Upp till den absoluta täten fattas det några slag. Argentinaren Estanislao Goya har ryckt lite efter en 64-runda, sex under par, och ligger i ensam ledning med totalt 13 under. Två slag bakom ligger tvåan Mikael Lundberg, bäste svensk i kvalet hittills.

Mer läsning

Annons