Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfulle Linus lämnar Högbo GK

Högbo GK tappar en av sina mest talangfulla yngre spelare, Linus Lilliedahl, 18 år. Han har bestämt sig för att i sommar tävla för AIK Golf.

Annons

Beslutet kommer som en kalldusch för Högbos sportchef och tränare Mikael Söderlund:

– Vi är förstås ledsna över att Linus väljer en annan väg än Högbos. Men vi önskar honom lycka till i den nya klubben. Och vill han ändra sig i ett senare skede av karriären är han alltid välkommen tillbaka.

Högbo har fortfarande en bra stomme av spelare med USA-studerande paret Daniel Jennevret/Erik Oja, Kalle Andersson, Gustaf Sjögren och Mikael Söderlund själv i främsta ledet.

Men saknaden efter Linus kan bli kännbar när lag-SM ska avgöras på Barsebäcks bana i juli. Där gjorde han en bra insats i fjol och var med om att med god marginal hålla Högbo kvar i golfens högsta serie.

Linus kommer även i fortsättningen att bo kvar i Sandviken och vara medlem i Högbo. Men tävlingsmässigt är det AIK som gäller.

• Vad är det som förmått honom att ta beslutet?

– Jag fick ett erbjudande från AIK Golf som lät spännande och har skrivit på ett tvåårigt samarbetsavtal, säger Linus.

Linus pappa, Rickard Sundström som är tränare i Mackmyra Golf, representerade själv AIK för några år sedan och har varit delaktig i förhandlingarna:

– Linus får på det här sättet bättre sparring. Dessutom stället AIK upp bra ekonomiskt med kläder och resor. Vi tror på det här med tanke på hans långsiktiga utveckling.

Själv kommer Rickard att vara delaktig coach för AIK Golf och ska även hjälpa till vid elitgruppens träningar.

AIK har själv ingen egen bana men genom avtal med andra klubbar kan laget träna på i första hand Kungsängen och Svartinge.

AIK tog klivet upp till elitserien i fjol och har många bra spelare som vill konkurrera med Linus om att slå sig in i serielaget.

Exempelvis Anders Högberg, Niklas Bruzelius, Kalle Edberg och ytterligare några starka nyförvärv.

Första tävlingen med AIK:s emblem på tävlingsdräkten gör Linus när Skandia Tours elitserie inleds i Ystad den 5-6 maj.

Mer läsning

Annons