Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta vem som ska spela för Högbo GK

Magnus Muhrén sviker inte sin hemtrakt.

Nu ska bandystjärnan spela i elitserien – för Högbo – i golf.

Annons

Att Magnus Muhrén är en skicklig bandyspelare vet nog alla. Men att han är en talangfull och skicklig golfspelare har nog färre personer koll på.

När Högbos herrar åker till Barsebäck, tillsammans med Gävles damlag för att representera Gästriklands färger i elitserien, finns bandystjärnan med i truppen.

– Det ska bli riktigt roligt att få tävla för Högbo som är min moderklubb, säger Magnus Muhrén.

Att den förre SAIK-stjärnan kan spela golf visade han upp för några dagar sedan, då han spelade en tävling på Skaftö GK i Bohuslän. En tävling där ett flertal spelare med meriter från såväl Europa- som Nordeatouren deltog. Efter en försiktig inledning med 69 slag på första ronden, lika med banans par, slog Magnus till med 62 slag på den andra och avancerade 30 placeringar upp till sjunde plats.

– Det var en tävling jag ställde upp i mest för att se om jag hängde med. Och det gjorde jag, vilket var riktigt kul och en bekräftelse att jag kan spela på den här nivån.

I framtiden finns det även planer på att göra en ordentlig satsning på golfen. Muhrén ska nämligen i oktober försöka kvala in till den högsta professionella golftouren i Sverige, Nordea Tour.

– Det skulle vara en dröm att få spela golf på heltid. Och känner att jag verkligen vill ge golfen en ärlig chans.

Men att satsa på golf, och samtidigt spela bandy på högsta nivå, är en i stort sett omöjlig kombination menar Muhrén.

– Det går inte om man vill vara med i toppen. Bandyn tar jag ett år i taget. Sen får vi se vad som händer med golfbiten, det är färskvara och det krävs otroligt mycket träning för att bli bättre. Men jag känner mig redo och tycker att jag har spelat så pass bra att det är värt att ge det en chans i framtiden. Jag älskar verkligen att spela golf.

Vilka är dina största styrk o r som golfspelare?

– Jag tycker att jag är en bra ballstriker, drivern och järnslagen känner jag mig säker med. Det är närspelet och speciellt puttningen jag behöver bli bättre på. Och det är något jag också jobbar med väldigt mycket med.

Tillsammans med Gävlekillen Christian ”Kricken” Härdin som är Pro i Barsebäck, har Muhrén slipat på spelet och gått från 1,9 i handicap till 0,4.

– Jag låg på 2-3 i handicap under en längre tid. Men så kände jag att om jag skulle bli bättre och komma ner på scratch så måste jag träna mer. Och då kom Kricken in i bilden. Vi ändrade på det mesta i mitt spel, och det har verkligen gett resultat.

Sporten har tidigare berättat att SAIK:s coach Peter Isaksson kommer att leda Högbo under de fyra dagarna.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag har känt Peter väldigt länge och vi bra kompisar. Vi spelade faktiskt i Halmstad i dag (läs i går).

Muhrén har spelat golf nästan 20 år och Högbos tränare Mikael Söderlund har haft bra koll på bandystjärnas golftalang och vet vad han går för.

– Magnus är i sina bästa stunder en mycket duktig golfare, även om hans idrottsliga satsning varit inriktad mot bandy, säger Söderlund, som även han ingår i truppen till Barsebäck.

Mer läsning

Annons