Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Google: Sverige får betal-appar

/

Inom två veckor blir Sverige ett av de 18 nya länder där användarna kommer att kunna köpa betal-appar i Android Market, uppger Google.

Annons
Inom två veckor blir Sverige ett av de 18 nya länder där användarna kommer att kunna köpa betal-appar i Android Market, uppger Google. Vi finns också med bland de 20 nya länder vars utvecklare får möjlighet att ta betalt för appar som man har skapat.

 I mejl som skickats ut till registrerade utvecklare och på sin blogg för Android-utvecklare har nu Google meddelat vilka länder som kommer att omfattas av den tidigare annonserade utökning av Android Market.

För svenska Android-användare innebär förändringen att vi inom två veckor ska kunna köpa betal-appar i Android Market. Dessutom kan man anta att utbudet av appar som av någon anledning bara vänder sig till svenska användare ökar, eftersom svenska utvecklare hör till den nya grupp av utvecklare från länder där det nu också ska gå att publicera betal-appar.

När förändringen är fullt genomförd kommer utvecklare att kunna sälja appar till användare i totalt 32 länder, eller begränsa sig till ett eller ett fåtal av dessa om man föredrar det. Det förutsätter dock att utvecklarna är bosatta i någon av de 29 länder där försäljning är möjlig. Även Danmark och Finland finns med i båda dessa grupper.

Mer information finns här.


/Henrik Thoresson

mobil.se

Mer läsning

Annons