Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Persson till Sandviken

SANDVIKEN
Göranssonska skolan får storfrämmande om två veckor. Statsminister Göran Persson klipper bandet vid den officiella invigningen.

- Jag ser det som ett erkännande, säger skolans rektor Mattias Andersson.
Rektorn är minst sagt glad över besöket. För elevernas och den egna skolans skull. Men det är även viktig ur ett större perspektiv, anser han.

Tack vare Hedin
- Det sprider det goda exemplet. Det är ett fall framåt för den här typen av verksamhet. Att kommuner och näringsliv arbetar gemensamt, säger han.
Att statsministern inviger en skola hör nog inte till vanligheterna. Det är tack vare kommunalrådet Stefan Hedin och hans kontakter som Göran Persson nu kommer till Sandviken, berättar Mattias Andersson.
- Det är Stefan Hedin som är hjälten, säger han.
Göranssonska skolan drivs genom ett samarbete mellan Sandvikens kommun och Sandvik. Företaget har satsat åtskilliga miljoner för att få fler och bättre utbildade tekniker och ingenjörer. Redan förra året började den första kullen elever på det då halvfärdiga tekniska gymnasiet. Men invigningen sparade man i väntan på att hela skolan skulle stå färdig. Det gjorde den till skolstarten nu i höst. Nu är entrédelen, matsalen och den administrativa delen klar. Den 7 oktober kommer statsministern.
JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se