Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran vilade inte på hanen

ÅSHAMMAR- Det gick fort!Göran Back, kungsgårdsbo som jagar i Borrsjöåns jaktvårdslag, blev den lycklige att fälla älgkon och kalven på måndagen.

Annons
Göran stod högt uppe på Alberget när han fick syn på älgarna.
- De stod så fint i skogen och tittade ut över hygget, förklarade Göran. Men plötsligt kom jämthunden Russ och det blev en himla fart på de två.
För en kort sekund övervägde Göran att släppa igenom älgarna, men bestämde sig sedan för att skjuta.
- Jag siktade på kalven och den stöp direkt, berättade Göran. Kon stannade upp lite och jag sköt på henne också, men det var inget fällande skott. Hon gick bort från mig, men det dröjde inte länge förrän hundföraren Inge Ljung kom och han avlossade det slutliga skottet.

Kom till skott sent
Göran började jaga så pass sent som 1996.
- Under de åren har jag hunnit med att skjuta fem älgar, men tyvärr har det ännu inte blivit något tjur, skrattade han. Men jag hoppas att den chansen också ska komma.
Tidigare år har Göran haft passet på ett annat ställe.

Flytten en fullträff
- Men det har inte kommit någon älg till det passet sista åren så jag bestämde mig i lördags för att flytta det, menade Göran Back. Det blev en fullträff.
Äldste älgjägaren i laget är John Forsberg. Kanske mera känd som israpportör på Storsjön. John har hunnit bli 78 år och har nu varit med på 61 älgjakter.
- Det har blivit 55 älgar för mig och jag har gjort en skåra i bösskolven för varje älg jag fällt, skrattade John och visade stolt upp geväret.

JÖRGEN LARSSON