Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gospel i stället för krogen

GÄVLE På fredagen fyllde Anna Bäcker 18 år.
Hon tillbringade födelsedagskvällen tillsammans med nästan 300 andra lika sångglada, för att sjunga gospel.

Annons


- Det här har jag längtat efter hela året, säger Anna Bäcker.
- Ska du verkligen sjunga gospel hela helgen när du kan gå ut på krogen har mina kompisar frågat. Men att sjunga är så roligt, så det vill jag inte missa. Gå på krogen kan jag göra andra helger, säger hon.

Jättekören, som fyller nästan hela Betlehemshemskyrkan, har bildats speciellt för Gävle Gospel Festival 2006. Själva konserten är i morgon, söndag, i Konserthuset. Men redan på fredagen började repetitionerna och de fortsätter sedan hela lördagen.
- Vi sjunger till halv tio på fredagen, och sedan på lördagen från tio på förmiddagen till fyra eller fem på eftermiddagen och så blir det generalrepetition på söndagen. Vi bara sjunger hela helgen, säger Anna Bäcker och ser lycklig ut vid tanken.
Anna Bäcker kom med i Gävle Gospel festival via kören Tonklangen i Bomhus kyrka. Det är fjärde året hon är med, och hon är inte ett dugg orolig över att jättekören inte ska hinna repetera klart.

- På lördagskvällen brukar jag tänka att det här kommer aldrig att gå, jag kan inte komma ihåg allt. Men sedan sätter sig allt när jag sover. Och vi har så duktig körledare som hjälper oss med det som är svårt, säger hon.
Gävle Gospel festival startade 1998 och har genomförts varje år sedan dess utom 2002. Den stora kören med nästan 300 sångare från Gästrikland och södra Hälsingland leds av Magnus och Anki Spångberg.

På konserten i morgon, söndag, deltar också en barnkör med ett 100-tal barn under ledning av Per-Erik Hallin och Anna-Maria Svensson. Årets gästartist CT Harris är körledare i Bright Star Church i Chicago.

Ingegerd Sörgard