Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göte Fransson årets sockenbo

ÖSTERFÄRNEBOI samband med Julmarknaden i Koversta delades också utmärkelsen Årets sockenbo ut. I år var det Göte Fransson som fick priset och det är svårt att finna en mer lämpad pristagare.

Annons
Göte Fransson har under 26 år jobbat med Koversta och han har själv räknat ut att han har tillbringat tre år av sitt liv vid anläggningen.
- Jag blev oerhört överraskad att få utmärkelsen, säger Göte Fransson. Jag har ju slutat med de flesta uppdragen i dag, men jag blev ändå ihågkommen.
Förutom hembygdsföreningen har Göte varit med i Österfärnebo kommun när den fanns, kommundelsnämnden, mejeriföreningen, Föreningsbanken, kyrkofullmäktige för att nämna lite av det han sysslat med.
Han har också arbetat mycket med forskning om hembygden och även gjort en omfattande dokumentation av socknens historia.
- Koversta har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Göte. Är det någon som vill ha guidning ställer jag gärna upp.
JÖRGEN LARSSON