Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gotlandslåda

Annons


500 g lammytterfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till servering:
10 fasta potatisar
1 bunt grön sparris
200 g ärter
1 msk strösocker
100 g smör
1 liten knippa persilja
1 msk citron
Gör så här:
1. Skala och tärna potatisarna.
Spola tärningarna i vatten och stek dem sedan i lika delar olja och smör.
2. Blanda persiljesmöret. Rumstempererat smör, hackad persilja och en matsked citronsaft.
3. Koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Koka upp ärterna i lättsaltat och sockrat vatten.
4. Stek lammytterfilén hel, cirka 6-7 minuter med flera vändningar.
Låt köttet ligga och vila några minuter innan det skivas upp. Lägg upp potatis på ena sidan och köttet på den andra.
Sparris och ärter läggs i mitten. Garnera med såväl persiljesmör som färsk persilja.