Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Graffitimålare utbildas i Gävle

Under Tryckfrihetsfestivalen Xpress i Gasklockorna är graffitin ett ämne som avhandlas.

Graffitikonstnären Carolina Falkholt finns på plats för att prata kring graffiti och yttrandefrihet.

Men ämnet har redan varit uppe i Gävle under hösten och resultatet kan nu ses på Galleri Brynästorget. En stor graffitiväv med ordet Kulturum pryder en av väggarna.

Väven skapades tidigare i höstas under en kurs i graffitimålning under ledning av Johan Nora och Sarah Galfvensjö. Deltagarna fick lära sig mer om konstformens historia samt praktiska övningar i målning. Slutjobbet var den stora målning som nu hänger på Galleri Brynästorget.

Fler chanser att öva sig i graffiti väntar för övrigt kommande veckor. Kulturskolan startar en helt ny kurs i målning. Det är konstnären Rolfcarlwerner som är magister. Ett av målen är att nå ungdomar som i dag inte tar del av Kulturskolans utbud.

– Vi vill uppmuntra alla former av konstnärligt uttryck bland våra kurser. Graffiti är en satsning i den riktningen, säger Joakim Lindblad, chef för Kulturskolan, i ett pressmeddelande.