Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannar avgör friskolestart

GÄVLEDet hänger framför allt på grannarna om Trettiotio-skolan ska kunna öppna på Byggmästargatan till hösten.

Annons
I fredags träffades friskolans initiativtagare Gunn-Britt Hult, fastighetsägaren Rolf Osseén och bygg- och miljöhandläggaren Lars Skogsberg för att gå igenom vad som behöver göras med lokalerna.
- Jag har sagt att jag kan ge lov för temporär användning av lokalerna som skola. Men jag måste kolla av med tekniska kontoret hur det fungerar med trafiken. Sedan har vi en del frågor invändigt som har med bygganmälan att göra, säger Lars Skogsberg.

"För kort tid"
Men det första han kommer att göra är att informera grannarna på Byggmästargatan om planerna på att öppna en skola i Jacobsson & Widerbergs gamla lokaler.
Han är inte säker att Gunn-Britt Hults optimistiska tidsplan, att öppna redan till hösten, kommer att hålla.
- Det är lite för kort tid egentligen. Det kan vara någon av grannarna som inte accepterar det hela och överklagar, säger han.
Han tänker kalla grannar, både fastighetsägare och hyresgäster, till ett informationsmöte nästa vecka. Dessutom måste han undersöka om tekniska kontoret kan tänka sig att ordna tillfälliga parkeringsplatser där föräldrar kan hämta och lämna sina barn utanför den tilltänkta skolbyggnaden.

Positiv fastighetsägare
Invändigt måste huset få ny ventilation, utrymmningsvägar och dessutom handikappanpassas.
De uppgifterna hamnar på fastighetsägaren Rolf Osseéns bord.
Han har inte hunnit titta på de ekonomiska bitarna än, men är ändå försiktigt positiv.
- Min inställning är att går det vägen så kan det bli en trivsam grej, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 30
magnus.lundquist@gd.se