Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannar: mängder av vatten från arenan

För få brunnar i kombination med taket till Göransson Arena, är det orsaken till de stora vattenmassorna på delar av Årsundavägen? Det tror i alla fall Maria Palmeby som bor granne med arenan. – Vi såg hur det bara forsade från ena sidan, som ett vattenfall. På fem, tio minuter hade vi två decimeter vatten i källaren, säger hon.

Maria Palmeby och hennes familj bor precis på andra sidan vägen från Göransson Arena. Hon tror att de brunnar som finns inte räcker till att samla upp allt vatten från arenans tak tillräckligt snabbt. Det har varit två mindre översvämningar i huset tidigare, när inte arenan fanns där, men ingen av dem var ens i närheten av gårdagens.

– Hade vi inte varit hemma och kunnat springa ner och skotta undan vatten, då hade vi inte kunnat rädda det vi har där. Vi får se om frysen och kylskåpet funkar därnere när det har torkat.

Räddningstjänsten har varit på plats och hon och hennes man ha öst vatten och lera från källaren.

Patrik Höglenius är teknisk driftansvarig på Göransson Arena. Han säger att avvattningssystemet på arenan är byggt så att det inte ska påverka dagvattensystemet eller trycka upp vatten mot omgivande hus.

– Enligt de tekniska uppgifter jag har fått ska det inte göra det. Vi håller också på att bygga fördröjningsdammar som ska hålla tillbaka vattnet i 20 minuter, säger han.

Maria Palmeby vet inte om huset har klarat sig från skador. På måndag kontaktar hon sitt försäkringsbolag och gatukontoret.

– Jag vill inte bo kvar här om det är så att vi riskerar att få egendom förstörd upprepade gånger, säger hon.