Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granström pratar om kärleken till Brynäs, fansen och varför han kommer "hem" igen

Han skickade en cool hälsning med lite skotertouch till alla fans när han hade skrivit på för Brynäs igen.
– Jag var i Gällivare och hälsade på lite samekompisar, åkte skoter och hade det skönt, skrattar Jonathan Granström.
Nu går flyttlasset söderut igen så snabbt som möjligt.

Han har ju alltid varit lite av en bohem, gått sina egna vägar och i stället för att ha en flådig lägenhet mitt i stan hellre bott lite utanför med sina jakthundar. De sex åren i Gävle bodde han till exempel i Oppala, Åbyggeby och Bönan.

– Det blir väl samma nu. Jag får leta efter någonting som passar lite utanför stadskärnan. Jag trivdes grymt bra i Gävle förra gången och det kommer säkert att bli hur bra som helst igen.

Han kommer ju ursprungligen från Orsa och kommer nu lite närmare släkt och vänner igen.

Men när han bytte ut Brynäs för två år sedan så var för att testa någonting nytt. Flytten tog honom 80 mil norrut till Luleå där han under den tiden har blivit en lika stor publikfavorit som han var här. Spelstilen är den samma och både sportchefen Stefan Bengtzén och tränaren Thomas "Bulan" Berglund jublade över nyförvärvet.

– Ja, jag hoppas att dom vill ha mig. Det har i alla fall låtit så nu när vi har pratat med varandra. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och ge järnet för Brynäs. Det har ju hänt en hel del saker med laget sedan jag var här senast.

En hel del gamla bekanta finns kvar i laget men med en ny tränarkonstellation är det ett nytt sätt att spela hockey på. Ett sätt som tilltalar centern.

– Det känns väldigt modernt. Jag har ju mött Brynäs nu två säsonger och det är väldigt annorlunda jämfört med när jag lämnade. Det borde passa mig väldigt bra, säger "Granis".

Han gillar inte att snacka om sig själv men håller med om att han har utvecklats som människa och hockeyspelare.

– Jag har ju fått otroligt mycket förtroende av tränarna och mycket speltid i alla former. Dessutom har jag tränat på ett helt annat sätt som varit väldigt bra.

TV: Se Granströms egen härliga hälsning till Brynäsfansen

Men han är samma oömma forward som tränger sig in under skinnet på sina motståndare. Inget är så irriterande som en Granström som står där framför mål och ger och tar hela tiden. Nu i slutspelet har han varit helt magnifik för sitt Luleå som dock åkte ur efter en hård semifinalserie mot Frölunda.

– Det känns fortfarande skit att vi åkte ut. Man kommer ju ihåg finalerna och SM-guldet med Brynäs från 2012 – det är dit jag vill igen.

Och han tror verkligen att Brynäs – som i år åkte ut i åttondelsfinalen mot Djurgården – kan upprepa det igen.

– Varför skulle inte det gå? Det är ju en otroligt anrik förening som har grymma supporters överallt i hela Sverige. En av de roligaste sakerna med Brynäs är just det stora engagemanget utifrån. Jag är grymt laddad att komma tillbaka.

30-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Brynäs och nu går flyttlasset snart från Luleå där han fortfarande bor.

– Jag har ett hus här som jag ska bli av med och sedan packa ihop och leta boende i Gävle. Man vill ju ner och träffa alla och köra i gång med lite försäsongsträning.

Men Luleå jobbade hårt för att få Granström att stanna kvar.

– Jo, det är ju kul att få den uppskattningen och jag har verkligen gillat Norrbotten också. Det är en tid i livet jag alltid kommer att ha med mig och minnas med glädje. Jag har fått vänner för livet här också. Men det var läge att flytta hemåt igen.

LÄS MER: Luleåtoppens besvikelse efter Jonathan Granströms klubbval: "Spelare vi verkligen ville behålla"

Så till hösten är 31 på ryggen som gäller. Daniel Mannberg – som spelat med det numret – gav omedelbart bort det när "Granis" hade skrivit på.

– Jag såg det. Det var hyggligt av honom för jag har svårt att se mig i någon annan tröja. 31:an har varit med mig så länge jag kan minnas, skrattar han.

En kämpe och hjälte är tillbaka...

LÄS OCKSÅ: Lämnar över tröja 31 till Granström – det blir Mannbergs nya nummer

LÄS MER: Följ Brynäs silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster