Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratisbad åt kommunanställda

SANDVIKEN
De kommunanställda i Sandviken ska få bada gratis.
Om alla antar erbjudandet kostar det kommunen mer än tre miljoner kronor.

Annons
- Vi räknar med att ungefär 65 procent av de anställda kommer att ta ut ett kort, säger personalchefen Rolf Windemo.
För en tid sedan gick Gävle kommun ut och meddelade att kommunens samtliga 8 000 anställda skulle få gratis årskort för simning och träning på badhuset Fjärran Höjder.
Och nu följer Sandvikens kommun efter.
Personalutskottet tog i slutet av februari ett enhälligt beslut om gratis bad- och gymkort för alla anställda. Detta efter ett förslag från Rolf Windemo.
- Det var kommunledningen som vill göra något för att visa sin uppskattning för att de anställda gör ett bra jobb. Dessutom tror vi att det kan ha en positiv effekt ur hälsoaspekten, säger han.
Men framför allt lägger man vikt vid att de anställda ska känna trivsel och känna sig uppskattade av sin arbetsgivare.
- Det handlar om att vara en bra arbetsgivare. Att kunna konkurrera om arbetskraften. Det är klart att det finns de som tycker att vi borde lägga 1,5 miljoner kronor på något annat, men vi anser att vi måste göra bra saker för våra anställda.
Sammanlagt arbetar runt 3 000 fast anställda i kommunen samt cirka 300 i de kommunala bolagen.
Kommunen har kommit överens med Parkbadet om att få köpa årskort för bad och träning för 1 000 kronor styck. Annars kostar ett sådant kort 2 500 kronor. Kommunen kommer att lösa in korten för dem som redan köpt sådana privat.
Slutgiltigt beslut tas av kommunstyrelsen nästa vecka.

KARIN BERGKVIST