Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gravlaxtartar med kyld senapssås

Annons

Till 4 personer
400 g gravad lax
1 msk färskpressad citronsaft
svartpeppar från kvarn
Till såsen:
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk fransk senap
3-4 droppar röd tabasco
ev. en nypa salt
Till servering:
3-4 msk inlagd kapris
2 färska, gula lökar, finhackade
ev. 3-4 msk löj- eller stenbitsrom
färskpotatis
salladsblad
citron

Gör så här:
1. Skölj, skrubba och lägg potatisen i en rymlig kastrull. Koka potatisen varsamt under lock cirka 15 minuter.
2. Plocka bort dill och gamla kryddor från laxen. Hacka laxen ganska grovt. Blanda laxbitarna med färskpressad citronsaft och nymald svartpeppar. Forma fyra biffar som placeras direkt på tallrikarna.
3. Blanda såsen och ringla den runt laxtartarerna.
4. Hacka färska gula lökar fint och fördela vid sidan av tartarerna. Garnera tartarerna med avrunnen kapris och bjud nykokt färskpotatis, salladsblad och citron till.
dan.strandqvist@ttspektra.se