Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad ananas med muscovadoråsocker

Annons

(Kan göras på alla typer av grillar)

1 mogen ananas

Till servering:

1 msk ljust muscovadoråsocker

2-3 msk lönnsirap eller färdig karamellsås

iskall vispad grädde

1. Skala och skär ananasen i tjocka skivor. Skär bort rotstocken i mitten med en vass skalkniv, om möjligt utan att ananasringen går sönder. Grilla ananasskivorna ett par minuter på vardera sidan. Lägg över till serveringstallrikar och smula över lite muscovadoråsocker.

2. Ringla över lönnsirap, alternativt färdig karamellsås, och dekorera tallrikarna med bitar av blasten från frukten.

3. Serveras med iskall, hårt vispad grädde. (TT Spektra)