Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad fläskkarré med salsa

Till 4 personer
4 skivor fläskkarré
salt
Till marinaden:
3 msk tomatbaserad chilisås
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk farinsocker
1 tsk worcestershiresås
1 tsk rödvinsvinäger
Till aromsmöret:
100 g smör
4 msk hackad persilja
1 tsk citronsaft
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
Till salsan:
200 g tomatsås
100 g kokta kikärtor
1 röd paprika
bladpersilja
4 msk rostade solrosfrön

Gör så här:
1. Rör ihop och pensla köttet med marinaden någon timme innan det grillas.
2. Blanda aromsmöret. Forma till en korv som läggs kallt. Smöret delas i bitar strax innan det serveras.
3. Blanda färdig tomatsås med kokta kikärtor, paprika skuren i bitar och grovt hackad bladpersilja i en kastrull. Låt sjuda några minuter. Tillsätt solrosfrön mot slutet.
4. Skrapa bort överflödig marinad från köttet och grilla det 2-3 minuter på vardera sidan över fin glöd. Servera med salsan som grund och aromsmöret som tillbehör. Först nu saltas köttet lätt.
Dan Strandqvist/TT Spektra