Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad fläskkarré med salsa

Annons

Till 4 personer
4 skivor fläskkarré
salt
Till marinaden:
3 msk tomatbaserad chilisås
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk farinsocker
1 tsk worcestershiresås
1 tsk rödvinsvinäger
Till aromsmöret:
100 g smör
4 msk hackad persilja
1 tsk citronsaft
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
Till salsan:
200 g tomatsås
100 g kokta kikärtor
1 röd paprika
bladpersilja
4 msk rostade solrosfrön

Gör så här:
1. Rör ihop och pensla köttet med marinaden någon timme innan det grillas.
2. Blanda aromsmöret. Forma till en korv som läggs kallt. Smöret delas i bitar strax innan det serveras.
3. Blanda färdig tomatsås med kokta kikärtor, paprika skuren i bitar och grovt hackad bladpersilja i en kastrull. Låt sjuda några minuter. Tillsätt solrosfrön mot slutet.
4. Skrapa bort överflödig marinad från köttet och grilla det 2-3 minuter på vardera sidan över fin glöd. Servera med salsan som grund och aromsmöret som tillbehör. Först nu saltas köttet lätt.
Dan Strandqvist/TT Spektra