Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad limekyckling

För fyra personer
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
3 msk balsamvinäger
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krm mald spiskummin
1 krm mald koriander
Till serveringen:
2-3 färska limefrukter
blandad sallad
färska bönor, strimlad morot och färsk timjan
Gör så här:
1. Blanda samman marinaden av balsamvinäger, pressad vitlök, olivolja, spiskummin och koriander. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och låt verka i åtminstone 10 minuter.
2. Förbered bönor och morötter. De behöver bara ett uppkok i lättsaltat vatten för att bli klara. Riv sallad av olika slag och fördela på tallrikar.
3. Grilla kycklingfiléerna 3-4 minuter per sida. Kontrollera att köttet är helt genomstekt innan det placeras ovanpå grönsaksbädden. Toppa med färska örtkryddor och färsk lime att pressa över.