Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad limekyckling

Annons

För fyra personer
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
3 msk balsamvinäger
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krm mald spiskummin
1 krm mald koriander
Till serveringen:
2-3 färska limefrukter
blandad sallad
färska bönor, strimlad morot och färsk timjan
Gör så här:
1. Blanda samman marinaden av balsamvinäger, pressad vitlök, olivolja, spiskummin och koriander. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och låt verka i åtminstone 10 minuter.
2. Förbered bönor och morötter. De behöver bara ett uppkok i lättsaltat vatten för att bli klara. Riv sallad av olika slag och fördela på tallrikar.
3. Grilla kycklingfiléerna 3-4 minuter per sida. Kontrollera att köttet är helt genomstekt innan det placeras ovanpå grönsaksbädden. Toppa med färska örtkryddor och färsk lime att pressa över.